Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Sok kiadó lakásba miért van...

Sok kiadó lakásba miért van "kötelező" jelleggel bekötve az internet+tv a tulaj nevére? Vagy ez akkora előnyt jelentene?

Figyelt kérdés
Voltunk lakásokat nézni, és sok helyen mondják hogy már be van kötve xyz szolgáltatótól a tv, internet, nekünk azzal már nem kell foglalkozni. Viszont én nem szeretek más nevén lévő előfizetés használni, mert egyrészt bármit módosítani akarok vagy akár csak hibát lejelenteni, zaklathatom vele a tulajt, és volt ahol mondták hogy 12 ezer ft a net+tv, azt hittem rosszul hallok. Másrészt van saját korlátlan mobilnet előfizetésem jó áron (már megszűnt csomag), igy vezetékes netre, meg tv-re amúgy nincs is szükségem, de azért kötelező jelleggel fizessem még azt is a rezsin felül? Miért nem lehet ezt a bérlőre bízni, főleg ha hosszútávra van kiadva a lakás? Ha esetleg valaki tartozást halmozna fel, az úgy is a bérlő nevén lesz, a tulajnak semmi köze hozzá.

2021. szept. 20. 10:23
1 2
 1/11 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
93%

Szerintem azért, mert a legtöbb bérlőnek ez még ma is alap dolog. Mikor mi adtunk ki lakásokat, akkor is rendszeres kérdés volt, hogy TV előfizetés van-e, melyik szobákba van a kábel behúzva, stb.

Hát, ez ilyen.

"saját korlátlan mobilnet előfizetésem jó áron (már megszűnt csomag)"

Hehe, csak nem a Telenor? Azzal jól jártatok, mármint azok, akik előfizettek rá. :D

2021. szept. 20. 10:31
 2/11 A kérdező kommentje:

Csak az a baj, hogy abba meg sokan nem mennek bele hogy lemondják az előfizetést, hanem elintézik annyival hogy benne van a rezsibe és kész. De ez nem olyan dolog mint az áram, meg víz hogy úgy is kell mindenkinek. Ha valaki nem néz tv-t minek fizessen érte több ezer ft-ot, vagy ha van saját internete.

Amugy igen, Telenor Hello Data :D

2021. szept. 20. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

2: Több az olyan lakás, ami nincs előfizetésekkel teli.:)

Van választék, de attól függ, hol. Lemondani hűségidős dolgokat nem lehet, ugye.

2021. szept. 20. 11:11
 4/11 anonim ***** válasza:
93%

2: Meg az is van, hogy - persze ez is függ sokmindentől, hogy így van-e - lehet sokkal többet is kérni olyan lakásért, amiben már minden össze van állítva, és nem kell a bérlőnek intézkednie szinte semmi ügyben. Még a főbérlés-albérlés is működik, valaki kiveszi a csupasz lakást 100-ért, és továbbadja 200-ért úgy, hogy vannak benne előfizetések, bútorok, gépek, stb.

És ezt megteszi sok lakással, mondjuk 10-zel. Főállású főbérlő.:)

2021. szept. 20. 11:15
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
A tulajdonosnak nincs szüksége arra, hogy bérlőként más-más szolgáltató miatt eltűrje, hogy a falait fúrják össze-vissza a gyakran váltakozó bérlők. Keress olyan lakást, ahol ez nem feltétel.
2021. szept. 20. 12:14
 6/11 A kérdező kommentje:

Mobilnetnél nem sűrűn kell fúrni össze-vissza.

Plusz ha már be volt kötve korábban egy vezetékes szolgáltató, akkor sem kell új kábelt behúzni, simán rá lehet tenni a modemet a meglévőre.

2021. szept. 20. 12:24
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

"ha már be volt kötve korábban egy vezetékes szolgáltató, akkor sem kell új kábelt behúzni, simán rá lehet tenni a modemet a meglévőre."

ExUPC koaxkábelen jön, míg a Digi meg optikain, így bajos lenne a másikét használni.

Egyébként meg ha nem kéred, akkor mondasd le a tulajjal, vagy modosítasd vele a csomagot ha lehet.

2021. szept. 20. 12:43
 8/11 anonim ***** válasza:
23%

"ExUPC koaxkábelen jön, míg a Digi meg optikain, így bajos lenne a másikét használni."

Jaaaajj! De a lakásban ugyanoda be tudják húzni, ahol a másik volt, tehát nem kell új lyukakat fúrni.

2021. szept. 20. 12:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én most adtam ki egy lakást. Előtte hónapokig lakatlan volt, se tv-, se netelőfizetés nem volt emiatt. És így is adtam ki. Elmondtam a bérlőnek, hogy melyik szolgáltató elérhető az adott területen, és rábíztam, melyiket fizeti elő. Neken így sokkal egyszerűbb, ha a bérlő nevén van az előfizetés.
2021. szept. 20. 13:08
 10/11 anonim ***** válasza:
66%

Ha van egy meglévő előfizetés, a tulaj nem fogja lemondani, mert a bérlők 90%-ának kell a net és a TV. Te, akinek saját mobilnet előfizetésed van és elég is neked, a kevés kivételhez tartozol.

Ha én adnék ki lakást, nem szívesen hagynám a bérnő nevére a netet, mondjuk nem is vagyok olyan hülye, hogy pl Telekomos netet köttessek drágán ott, ahol Digi is van. Azon kívül egy új szolgáltatásnál új eszközt hoznak, esetleg falon átfúrják a kábelt, aztán még a lakáson belül is vezetni kell a kábelt, stb. Én is inkább készen adnám, hogy tessék, itt a net meg TV, ide van bekötve, ha kell áthúzok egy kábelt oda is.

Akinek ez nem tetszik, mehet máshova, mert bőven lehet találni albérlőt, nem ők diktálnak.

2021. szept. 20. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!