Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha albérletet megyek megnézni...

Ha albérletet megyek megnézni egyből elkell döntenem, hogy szeretném-e ? Vagy kérhetek pár napot ?

Figyelt kérdés
2021. szept. 11. 12:09
 1/10 anonim ***** válasza:
92%

Ez az adott szitun múlik az adott ingatlan esetében.

Ha közvetítő mutatja és bérbevételi nyilatkozatot kér pénzbeli biztosítékkal, akkor addig megy a mutatás, míg valaki elsőként le nem tesz ilyet. Utána még nézhetik, és tehetnek ugyanilyet AZOK, akik már látták, de új nézőt nem vihet.

Ha nem így megy, és a tulaj mutatja, akkor rugalmasabb a dolog.

De persze ha nagy a kereslet, elvihetik előled, a bérbeadó élethelyzetétől is függ, van, aki egy nap alatt akarja kiadni, és annak adja, aki gyorsan kiveszi.

2021. szept. 11. 12:19
 2/10 anonim ***** válasza:
77%
Van hogy heteket gondolkozhatsz, de van olyan is hogy mar erdemes vinni a kauciot megtekintesre mert kulonben lemaradsz rola.
2021. szept. 11. 12:32
 3/10 anonim ***** válasza:
59%
Amin van idő napokat/heteket gondolkozni, azt nem szabad kivenni!
2021. szept. 11. 12:39
 4/10 anonim ***** válasza:
99%
Én most adtam ki lakást. Volt egy szimpatikus pár, megnézték a lakást, momdták, hogy visszaszólnak. Mondtam, rendben. Közben az idő telt, mutogattam a lakást másnak is. Jött egy másik pár, ők is szimpatikuasak voltak, őm azt mondták, nekik kell az a lakás. Mondtam, rendben. Az első pár 2 nap múlva szólt, hogy ők akkor most kivennék a lakást. Hát, elkéstek. Ha hamarabb visszaszólnak, övéké lett volna a lakás. Lekéstek róla. 1 hetet gondolkodtak rajta, annyit már nem kellett várnom bérlőre. Gyakorlatilag másfél hét alatt elment a lakás.
2021. szept. 11. 13:13
 5/10 anonim válasza:
100%
Nyugodtan mondhatod hogy még gondolkozol, de arra mindig megvan az esély hogy más elviszi előled. Ez így van jól hiszen lehet hogy te vissza se szólsz soha, nem teheti meg a tulaj hogy vár mindenkinek a válaszára. Viszont ha tényleg jónak tűnik a hely akkor felesleges várakozni mert elviszi más akkor.
2021. szept. 11. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:
29%

Amúgy ez annyira gusztustalan szerintem. Hogy a tulaj gyorsan ki akarja adni, az oké, de basszus, én arról döntök, hogy hol fogok ÉLNI. A legtöbb esetben minimum egy évig.

És akkor arra is húzzák a szájukat, hogy legalább egyet hadd aludjak már rá... mert moströgtönazonnal dönteni kell, más is jön ám még megnézni.

Szerintem baromira nem korrekt ez a nyomásgyakorlás.

2021. szept. 13. 07:02
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
6: Nem a tulajdonos jelenti ezt a nyomást, hanem a többi bérlőjelölt. Ha valaki azonnal kiveszi, aki megfelelő partner, akkor mire várjon még a tulaj? Egyszerre csak egy embernek tudja kiadni. A közértben sem mondják, hogy tedd vissza a sajtot, mert még 15-en gondolkodnak rajta, megvegyék-e! Úgyis csak egy valaki tud megvenni 1 db sajtot.
2021. szept. 13. 09:45
 8/10 anonim ***** válasza:
80%

És ki a fene korlátoz ebben a jogodban?

Az élet minden területén, még egy munkahely választásnál, vagy házasságnál, de bármilyen vásárlásnál annyit gondolkozhatsz, amennyit akarsz, legfeljebb lemaradsz róla!

Én 2 ingatlan vásárlásról maradtam le, mert át akartam gondolni, pedig azok nagyobb horderejű dolgok, mint egy bérlés, ami ha nem jön be, továbbállsz.

2021. szept. 13. 10:20
 9/10 anonim ***** válasza:
89%
Bármennyi időt kérhetsz, csak ne lepődj meg, ha közben más kiveszi. Nem foglalhatod le a lakást napokra.
2021. szept. 13. 22:46
 10/10 anonim ***** válasza:
96%

Mondhatod, hogy gondolkozol rajta, vagy még esetleg megnézel más lakásokat is, de ilyenkor benne van a pakliban, hogy kiadja közben másnak.

Egyébként tényleg csak abban az esetben mondanám azt, hogy azonnal kiveszem, ha a világon minden stimmel a környékkel, a lakással, a berendezéssel, a szomszédsággal és a tulaj is szimpatikus. Minden más esetben próbálnék minél több lakásmegtekintést beszervezni 1-2 napba, és utána visszajelezni.

2021. szept. 16. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!