Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Beköltözéskor jogos hogy...

Beköltözéskor jogos hogy időarányosan máris kér rezsit, illetve közös költséget a tulajdonos?

Figyelt kérdés

2021. szept. 5. 18:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%

Előre fizeted a rezsit?

Miért nem a fogyasztás után? Így állapodtatok meg?

2021. szept. 5. 18:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Ezt én sem értem,azt mondta a kaució felül ő kiszámolja részarányosan víz, áramot és a közös költséget
2021. szept. 5. 18:58
 3/12 anonim ***** válasza:
63%
Mi is a 2 havi kauciot es erlezi dijat es rezsieloleget kerjuk bekoltozeskor.
2021. szept. 5. 19:10
 4/12 anonim ***** válasza:
7%

Raadasul mi az egesz honapot kerjuk el.

Jobb lenne,ha mennenk keregetni egyenket az elmucaekkre aztan a gazcaekkrw aztan az internet es kozoskoltsegre? 😂😂

2021. szept. 5. 19:12
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
4, A rezsi fogyasztás után keletkezik. Ki lehet azt is fizetni egyben. Nyilván te se egyesével rohangálsz a csekkekkel a postára, hanem mikor megjött mindegyik.
2021. szept. 5. 19:15
 6/12 A kérdező kommentje:
De én most holnap fogok beköltözni, és nem is használtam még semmit
2021. szept. 5. 19:17
 7/12 anonim ***** válasza:
97%
4. Sőt még menni sem kell, hanem messengeren (vagy bármi más általad kedvelt platformon) megírod neki és lefényképezed milyen számlák jöttek, ő pedig utalja neked a pénzt. Bonyolult műveletek ezek 2021-ben, tudom. Azt sem hiszem el, hogy te 70 éves nagyika vagy, aki ne tudná mik ezek, ha ide is tudsz irkálni.
2021. szept. 5. 19:56
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

A közösköltség még rendben is van, a többit utólag kell fizetni.

Mivel még nem keletkezett fogyasztásod nem tud időarányosan fizettetni semmit. Esetleg ha átalány van (víz, villany is működhet így), azt kiszámolhatja előre, de nem értem miért. Fizettél gondolom kauciót, nemfizetés esetén az fedezi ezeket a költségeket.

Nyugodtan kérdezz, tisztelettel, magyarázza el mit és hogyan fogtok fizetni. Ez legyen benne a szerződésben is.

2021. szept. 5. 20:20
 9/12 anonim ***** válasza:
88%
A lakbért előre, a költségeket utólag kell fizetni. Ha a tulaj ezt nem így gondolja, keresnék másik lakást. Lesznek itt még gondok, azt hiszem.
2021. szept. 5. 23:06
 10/12 anonim ***** válasza:
84%

Ez parasztság.

Ha nem fogyasztottál, nincs is miért fizetned, azt hiszem.

2021. szept. 6. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!