Le tudom cserélni a lakótársamat különösebb indok nélkül vagy sem?
Figyelt kérdés
A tulajjal én kötöttem szerződést egy évre, a lakótársammal pedig írtunk egy megállapodást, hogy rá is az vonatkozzon mint az eredeti szerződésben. Nem hivatalos a dolog, én sem adhattam ki tovább bérbe stb., tehát így lett megoldva. Igazából semmi különösebb gond nincs vele, tiszta, rendezett, fizet stb., de egyszerűen már nem szeretnék vele lakni, találtam a helyére jobbat. Csak azért költöztem vele össze, mert akkor éppen nem volt más. Viszont most az egyik legjobb barátom is albérletet keres, értelemszerűen vele sokkal szívesebben laknék együtt. Évek óta idegenekkel kell együtt laknom és már mondhatni belefáradtam.2021. szept. 5. 15:45
11/19 anonim válasza:
Hát ez elég taplóság a részedről.
Amúgy meg többszörös tapasztalat alapján azt tudom neked mondani, hogy haverral együtt lakni sok szempontból rosszabb. Sőt, szerintem az a legjobb felállás, ha ismeretlenek vagytok és közben kiderül, hogy amúgy jófej. Így lesz bennetek egy kicsi megfelelési kényszer a másik iránt és nem hagytok magatok után rumlit, nem "felejtetek el" beleadni a közösbe, stb.
12/19 A kérdező kommentje:
És, ha nem derül ki, hogy amúgy jófej akkor mi van?
2021. szept. 16. 20:21
13/19 anonim válasza:
Akkor ez van, ezzel nem dobhatsz ki csak úgy valakit. Költözz te, ennél tisztább nincs. Nekem a legjobban gyűlölt lakótársam pl. az egyik legjobb középiskolai barátom volt.
14/19 anonim válasza:
Hidd el, a haverral rosszabbul jársz, mert neki nem szólhatsz, ha rendetlen, koszt csinál, stb, mert akkor egyböl megsértödik, hogy VELE nem beszélhetsz így - és mire sikerül töle megszabadulni, addigra a barátság is megszünik.
15/19 A kérdező kommentje:
Nem a haverom, hanem egy régi barátom, akivel pici gyerekkorunk óta ismerjük egymást. Mindig osztálytársak is voltunk, jártunk is együtt nyaralni családdal, külön is nyaraltunk együtt többször stb., jó a kapcsolatunk. Mindent megbeszélünk egymással és nálunk nincs olyan, hogy pl. valamit nem merünk megmondani a másiknak mert félünk a reakciójától vagy megsértődünk minden hülyeségen stb., soha egyetlen egyszer nem volt ilyesmire példa, egyáltalán nem vagyunk ilyenek. Van olyan ismerősöm, akivel 100% biztosan nem költöznék össze soha, mert ismerem, de ő pont az ellenkező példa. Én a jelenlegi lakótársammal kapcsolatban érzek úgy, hogy kb. hozzá sem szólhatok, nem mondhatok neki semmit, mert azonnal hisztériázik, ordít, csapkod mint egy idióta.
2021. szept. 17. 10:16
16/19 A kérdező kommentje:
Én pedig egészen biztosan nem költözöm.
2021. szept. 17. 10:17
17/19 anonim válasza:
És ha ő is ugyan ezt mondja, akkor mi lesz? :) Gyerekek vagytok ti még nagyon :D
18/19 A kérdező kommentje:
Valószínűleg ő sem akarna költözni és mégis mi lenne, valószínűleg ugyanúgy hisztériázna, ordibálna, csapkodni mint mindig...
2021. szept. 17. 18:35
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!