Egyetemisták! Albérlet vagy kollégium? Melyik a jobb?
Majd csak jövő ilyenkor lesz aktuális a kérdés, de szeretek előre tervezni. Szerintetek melyik a jobb, a kollégium vagy az albérlet? Anyagilag nyilván a koli, de hogy lehet ott normálisan tanulni? Mert én hangosan tanulok, nem tudok halkan tanulni. Általában hányan vannak egy szobában? Vegyesen vannak amúgy fiúk lányok? Albérlet azért szimpatikusabb mert akkor az a saját kis helyed, van magánszférád, ahol nem zavar meg senki, csak hát Pesten ez rohadt drága.
Szóval ilyen tapasztalatokat szívesen meghallgatnék :)
Egy koli szobába általában ketten vagy négyen laknak, van pár ahol három fős. Koliban nyüzsög az élet és van mikor hangzavar is van. Itt nem célszerű hangosan tanulni, mert rüheli fognak téged.
Ha albit bérelsz az szerintem ne egyedül, ketten lenne célszerű. Ha nem tudsz olyan emberről, akkor béreljél ki egyet és írjál az egyetemi csoportba, hogy lenne egy kiadó szoba, tuti lesznek jelentkezők.
Egy évig voltam kolis, nekem nem jött be. Tanulni külön vonulhattam, volt tanulószoba, de nem hagytuk egymást aludni...
Sokáig ökörködtünk éjjel, korán keltünk és másnap csak bambultam az előadáson...
Sokan részegeskedtek, hangoskodtak, nem volt valami értelmes a társaság...
Sőt mondok durvábbat: egyes kollégisták összesz*rták a WC-t egyik este. Olyan undorító módon, hogy a takarító sírva jött ki onnan... ment is a vádaskodás, ki tette ezt. Úgy vádoltak meg engem és a szobatársaimat, hogy ott se voltunk, a diszkós ruhatárjeggyel is igazoltuk, hogy akkor nem voltunk a koleszban.
Azért szégyen, hogy egy egyetem kollégiumában ilyen megtörténhet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!