Hogyan oldanátok meg?
Nem fogjuk tudni betartani az albérletünkben a felmondási időt. A szerződésünkben az van, ha szerzünk a helyünkre ugyanolyan feltételekkel bérlőt, akkor ettől el lehet tekinteni, a tulaj viszont nem akarja kiadni tovább a lakást, így viszont kifizettetné velünk az egész évet.
Mi jeleztük neki, hogy idén már saját lakásba mennénk év elején, azt nem tudtuk ugyan valóban megmondani, hogy pontosan mikor
Mi a garancia arra, hogy jövőre nem adja ki egy új bérlőnek? A tényt, hogy kiadta-e, megtudhatod a közös képviselőtől, lépcsőházi szomszédoktól.. Kérjed el a telefonjuk számát, hogy érdeklődhess tőlük, mi a valós helyzet.
Előtte pedig egyezzetek meg írásban, amelyben kötelezi magát, hogy bizonyos ideig (néhány hónap, év?) nem adja ki senkinek a lakást, különben fizet nektek X összeget. Annyi legyen megalkudva, hogy az idei pár hónapot fedezze, meg még az esetleges egyéb kiadásaitokat is, meg még legyen "bánatpénzetek" is. Ha nem kötelezi el így magát, akkor január elsejétől biztosan új bérlője lesz, Ti pedig ne fizessetek egy fillérrel se többet, mint amit lelaktok, hiszen spekulál.
1, maximum 2 honap “buntetest” kellene fizetnetek, semmivel sem tobbet.
Normalis orszagban ennel tobbet nem fizetsz.
Mi 1 evig sem laktunk a lakasban mikor felmondtuk es 1 havi plusz lakbert kellett fizetnunk es a szonyeg takaritas dijat. A kauciot visszakaptuk egyebkent es nem is volt a kaucio 1 honapi alberleti dij sem! Nalunk a torveny max 1 havi kauciot enged
Azt a szerződést ő is aláírta, gyakorlatilag vállalta, hogy ha visztek egy potenciális bérlőt magatok helyett, ugyanazokkal a feltételekkel kiadja neki. Ezt neki is vállalnia kell, vagy ha nem akarja, ugyanannyira a szerződésen kívüli szituációban vagytok mindketten (hacsak az ugyanolyan feltétel nem azt jelenti, hogy vihettek egy bérlőt, akinek december végéig kiadja).
Szerintem semmiképpen sem fair 4 hónapnyi pénzt kifizettetni, ahogy egyébként szerintem ennyi kauciót elkérni sem, viszont tény, hogy ezeket a feltételeket már elfogadtátok. Én első körben próbálnék szerezni egy bérlőt, aki december-januárig kivenné a lakást (pl. külföldi diákok, akik egy szemesztert töltenek itt). Ha ez nem megy, de van valaki ismerős, akit minimálisan is érdekel a lakás, akkor jelezném, hogy itt az új bérlő, én teljesítettem a szerződéses részem, ezáltal alkupozícióba kerülnék. Ha ezt nem akarja elfogadni, akkor a nulláról elindulva, egy, max kéthavi lakbér kifizetését felajánlanám neki. Ha ez sem megy, akkor - bár tudom, ez elég gyerekes hozzáállás - nem költöznék ki december előtt, valamire hasznosítanám azt a lakást addig is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!