A klíma tisztítását nekem albérlőként kell fizetnem?
Szólt a tulaj, hogy jönnek klímát tisztítani, majd engedjem be a szerelőket, ami meg is történt. Majd az esedékes fizetéskor (ami mostanság lenne) pedig szólt, hogy ennek a költsége is hozzáadódik az e havi bérleti díjamhoz. Ez jogos?
Tényleg fogalmam sincs, hogy hogy szokás, csak meglepődtem ezen.
Nem, nem az ő dolga. Te akartad használni nem? Neki teljesen jó úgy is, ahogy van.
Szerintem ne menjünk bele az értéknövelő dolgokba, mert abszolút nem tartozik ide. Egy 100ezres klíma a 15milliós garzon lakásba aprópénz és kb. alap. Mint ahogy az is, hogy magának takarítattja ki az ember.
De most mi a fenét kell ezen ennyit szájtépni? Megbeszélés kérdése. Pont.
Mindkét verzióra van példa - én pl bérlő vagyok, az éves karbantartást mi fizetjük, ha valamit szerelni is kell, azt már a tulaj fizeti. Cirkónál dettó.
Anno, mikor beköltöztünk, rákérdeztünk, hogy ő mit gondol, mit vállal. Az első évit mindenből átvállalta, hogy mondhatni tisztán-rendben kapjunk meg mindent. Azóta mi fizetjük. Nekünk ez így megfelelt, rábólintottunk. Cserébe nem érdekli a tulajt, hogy a Szélvész Szerviz Kft vagy a szomszéd Pisti tartja karban, amíg nem kóklerkedésről van szó.
Villanykörte cseréért sem nyaggatom a tulajt, holott papíron ugye azt is megtehetné az ember, annak se kell a bérlő felelősségének lennie.
Miért olyan nehéz rákérdezni a lakás kivételénél, hogy mit akar a másik fél, és megállapodni egy olyan kompromisszumban, ami mindenkinek elfogadható?
"Kit érdekel, hogy mennyobe kerül beszerelni? Nem a bérlő fizeti."
Gondolom a legnagyobb bánatodra XD. Pedig igazán fizethetné ezt is a bérlő, sőt miért is nem veszi meg mindjárt az egész kérót helyetted és utána fizessen is, neked persze. Igy igazságos, természetesen. Capito.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!