Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » VIII. kerület Fiumei út -...

VIII. kerület Fiumei út - Orczy tér közötti / körüli környék milyennek számít most 2021 vége felé? Fiumei út, Dobozi utca, Lujza utca, Teleki László tér, Magdolna utca fiumei vége, Orczy tér.

Figyelt kérdés

A Teleki László tér, Szerdahelyi - Lujza - Dobozi - Fiumei utcák és Orczy tér környékén ajánlottak nekünk nagyon alacsony áron egy albérletet ismerősön keresztül. (Nem akarok konkrét utcát írni, de ez a környék).

A korábbi kérdések több évesek már, arra nem akarok alapozni. Milyen most a közbiztonság, a környék? A suli és a munkahely a bel-belváros felé lenne, tehát fontos a busz/troli/villamos közlekedés.

A Fiumei úton és az Orczy úton nem mennénk "kifelé" már. Nem költözés terén, hanem úgy értve, hogy arra nincs dolgunk (se bolt, se intéznivaló stb). Tehát a közlekedés szempontjából csak "befelé" megyünk. Diákok vagyunk, kocsit nem vinnénk, tehát az utcai parkolás nem szempont. Eddig személyesen kétszer jártam arra, nappal, tehát nagy következtetéseket nem tudok levonni a környék helyzetéről, régi tapasztalatokat pedig nem akarok olvasni, mert elméletileg az utóbbi években sok minden változott.

Mi most a helyzet?

2021. júl. 15. 11:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Gázos környék. Ingyen se kategória…
2021. júl. 17. 18:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

7 éve élek az Orczy téren, az Orczy fórumban a téglás lakóparkban.

A 4-eshez hasonló véleményeket az olyanok írnak, akik életükben max 1x vagy sem, jártak erre, és és full tudatlanul és fölöslegesen jártatják az arcukat. Sosem laktam Angyalföldön még sem kezdem el jártatni az arcom, hogy milyen ott élni. Erről ennyit.

Szóval, én csak az Orczy térről tudok véleményt alkotni a többi területről nem. Az elmúlt 7 év itt lakásom óta 1x sem azaz egyszer szem szóltak be, támadtak be, ellenben a Blahán és a Nyugati téren már történt.... sokszor jöttem mentem hajnalban, éjjel, este az Orczy térről a Baross úton végig busz hiányában oda vagy be a városba gyalog, a Baross úton eddig soha le sem szólítottak még.

Az Orczy tér egy tömegközlekedési csomópont, azaz ahogy az utolsó villamos és nappali busz elmegy, a tér szinte kihal, csak valahova igyekvő emberrel lehet találkozni késő este, a téren semmi nincs, egy benzinkút, fodrászat, ékszerész meg egy hotel. Nappal és este is előfordul, hogy az utcán ordítanak egymással a párok vagy nem tudom kik...de ezt 3-5 perc alatt sétálva elrendezik. 7 év alatt ennyi balhé volt itt a téren, amit én láttam vagy tapasztaltam.

Az Orczy lakópark albérletei 110-130 között mozog, egyik haverom fél évig itt lakott a lakóparkban a utcai frontra néző ablakkal, valami horror... a forgalom zaja olyan erősen behalllatszik, hogy pihenni azt felejtsd el. Nyugodtan élni a belső udvari részre néző lakások amik lakhatóak.

Itt a lakóparkban 1-2 cigány lakik, akiket láttam, 98%-ban magyarok és külföldiek lakják.

Itt az Orczy téren is kiszoktak ülni a fodrászatnál, néha jó időben, de nem a cigányok, hanem a török öregemberek, kártyázni beszélgetni és vizipipálni.

2021. aug. 7. 12:10
 13/16 anonim ***** válasza:

Kérdező végül hogy döntöttél?

Régebbi a kérdés, de azért leírom másnak még jól jöhet :én egész életemben a fővárosban éltem azon belül Budán, de nyilván 30 év alatt rengeteget jártam pesti részen is ( suliba, dolgozni vagy "csak úgy"). Szerintem az Orczy tér sokat változott jó irányba, DE annyit azért nem ott laknék.

Olyan szempontból viszont javult a helyzet ha munka miatt járnék arra napi szinten, akkor is simán mernék gyalog menni, míg mondjuk 15 éve valószínűleg nem ezt írtam volna.

Mondjuk rettegni akkor sem kell ha végül oda költöztetek csak " nyitott szemmel" járni...

2021. dec. 13. 16:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én 10+ éve élek a Doboziban, egyrészt sokat fejlődött, másrészt nem zárt utca, egy oldalon vannak csak házak, tehát nyílt tér, parkos. Soha nem láttam, hogy drogozott volna bárki. Egy roma család volt az első pár évbe, de azóta azok sem, vagy ha vannak, akkor két havonta hallatszik némi kiabálás egy nő részéről, de ennyi. Nyilván vannak jobb részei a városnak, de nem gondolnám, hogy bármennyire is nem lenne biztonságos vagy valami. Néha sötétbe is megyek haza, vagy állok a ház előtt futárt várva, de még ember se nagyon jár arra:) Rosszarcú emberek a Népszínházban és errefelé meg nem veszélyesek, csak vagy homlessek vagy alkoholisták vagy bolondok vagy ezek mindegyike:)
2022. febr. 2. 14:33
 15/16 anonim ***** válasza:

14

" vagy ezek mindegyike" ez jó! :D (és igaz sajnos)

2022. febr. 2. 18:33
 16/16 anonim ***** válasza:
14: Egyszer a GRobynál ült egy bácsi a ház tövében és kánikula volt és megálltunk autó csomagtartójából hűtött vizet inni, voltak eldobhatós műanyag poharaink. És megkínáltuk volna, azt felelte, vizet belsőleg nem fogyaszt.:)
2022. febr. 3. 06:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!