Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan lehet ezt elrejteni?

Hogyan lehet ezt elrejteni?

Figyelt kérdés

Egy nagyon szép lakásban lakom.. azonban egy bibije van. Az előszobában ott van egy gázkazán. Igazából a sarokban, így egy beépített szekrény (?) megoldaná a problémát, mert pont faltól falig ér, úgy is van kialakítva, akkor alulra le lehetne tenni a tisztító szereket, fel mosó vödör sem látszódna, stb… de én, mint bérlő nyilván nem fogok asztalost hívni. (Nem azért, mert drágállom, hanem mert akkor itt fúr, farag) A tulajt nem zavarja, esztétikai szempontból, hisz nem ő lakik itt.

Nem olyan vészes, de nyilván szebb lenne, ha el lehetne rejteni.

Esetleg tippek, ötletek?

Holnap valamiért át ugrik a tulajdonos délután, esetleg felhoznám neki az ötletet.. asztalosra is gondoltam, de lehet saját költség lenne és az elég drága… :/

Nem tudom, hogy mit kéne.

2021. júl. 14. 23:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%
Gázkazán? Ott nyílt láng van. Annak szellőzés kell, hogy megfelelő legyen az égés és a szén-monoxid távozni tudjon. Nem hiszem, hogy engedélyezett a gázkazánt egy zárt dobozba/szekrénybe rejteni. Kell neki a légköbméter.
2021. júl. 14. 23:53
 2/13 A kérdező kommentje:

Bocsánat, elírtam.

kondenzációs kazán.

Igazából a meleg víz és fűtés megy róla. 2 külön gombbal lehet fokozatot állítani. A fűtés ki van kapcsolva, a víz hármason van.

Ráadásul piros fény is világít rajta, nyitott ajtónál alszom, látszódik.

Bosch márkájú.

Ezt sem lehet?

Valami ilyesmi: [link]

2021. júl. 14. 23:57
 3/13 anonim ***** válasza:
57%
Csináld nyugodtan, jövőre az aktuál kéményellenőrzésnél akkora büntit kap a tulajod, hogy öröm lesz nézni.
2021. júl. 15. 00:20
 4/13 A kérdező kommentje:

Pont ez az, hogy a kérdésem az, hogy ezt el lehet e rejteni?

Olvastam cikkekben ezt az apáca rácsot.

Biztos van kisebb lyukú rács… az talán még menne ide.

Holnap jön a tulajdonos, megkérdezem őt is. Nyilván engedélye nélkül nem vágnék bele.

De sok helyen ugyanez a fajta konyha szekrényben van pl elrejtve, csak nekem előszobában van.

2021. júl. 15. 00:32
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Akkor úgy látom, mégis az a gond, hogy drágállod.
2021. júl. 15. 01:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem volna elég egy függöny elé? Nekem az tűnik a legegyszerűbbnek.
2021. júl. 15. 07:55
 7/13 anonim ***** válasza:
69%

"Bocsánat, elírtam.

kondenzációs kazán."

A kondenzációs kazán is gázkazán.

2021. júl. 15. 09:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Én is karnist és függönyt javaslok, ha az nem veszélyes.
2021. júl. 15. 11:40
 9/13 A kérdező kommentje:

Úgy persze, drágállom, hogy azt az albérletbe fektetem, majd ha innét költözöm, nem tudom tovább vinni.

Tulajdonos dolga lenne.

A függöny nekem nem illene a lakásba, persze, egyszerű lenne.

😞

2021. júl. 15. 12:37
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Azt megértem, hogy a szekrény volna tökéletes, akár apácaráccsal. Nem vagyok róla meggyőzödve, hogy kivitelezhető. A kondenzációs kazánnak szigorú szabályai vannak, milyen körülmények között lehet üzemeltetni, minimum mekkora helyiségbe helyezhető, milyen szellőzése kell legyen. Ezt egy gázszerelő vagy a kéményseprő-vállalat tudná neked megmondani. Kéményseprőknek kell ellenőrizni nemcsak a kéményt, hanem a kéménybe való szabályos bekötést is. Bevallom, én függönnyel oldanám meg, és ellenőrzéskor még a függönyt is levenném, mert lehet, hogy még a függöny sem szabályos.
2021. júl. 15. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!