Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha nem lett meghosszabbítva a...

Ha nem lett meghosszabbítva a szerződés azt jelenti, hogy tök feketén vagyok az albérletben?

Figyelt kérdés
6 hónapos szerződést írtunk a tulajdonossal, és az már pár hónapja lejárt. Én ugyanúgy fizetem ugyanoda, de akkor már szerződés nélkül vagyok? Vagy a szabályok ugyanúgy vonatkoznak ami a szerződésben van?

2021. júl. 7. 15:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%

Atalakult hatarozatlan idejure.

Ugyanaz a szerzodes

2021. júl. 7. 16:13
 2/14 anonim ***** válasza:
20%
Mondd hogy egyetemre jársz.
2021. júl. 7. 16:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Az volt megbeszelve amikor beköltöztem, hogy fel évente hosszabbítunk. Akkor minek mondta ezt...
2021. júl. 7. 17:32
 4/14 anonim ***** válasza:
84%

Gepelj le egy ujabb szerzodest az uj datumokkal.

Aztan hivd a tulajt es alairjatok.

Problema megoldva.

2021. júl. 7. 17:55
 5/14 A kérdező kommentje:
Dehogy gepelek nem az én problémám
2021. júl. 7. 18:16
 6/14 anonim ***** válasza:
81%

"Dehogy gepelek nem az én problémám"

Ööö... de, a te problémád.

Ha van egy határozott idejű szerződésed, ami lejárt, akkor jogilag te nem tartózkodhatsz az ingatlanban. Ezért szoktak ilyenkor írni a szerződés után 2 sort, hogy közös megegyezéssel X naptól a szerződés határozatlan idejűre változott.

2021. júl. 7. 18:27
 7/14 A kérdező kommentje:
Én fizetem a lakbért szóval én itt tartózkodhatok. Ha valamiért mégsem érvényes a szerződés én az atutalasokat akkor is tudom bizonyítani szóval én innentől mosom kezeimet
2021. júl. 7. 18:33
 8/14 anonim ***** válasza:
44%
Édes istenem.
2021. júl. 7. 18:38
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Te azt gondolod hogy törvényt sértesz?

Az máshol kezdődik...

2021. júl. 7. 19:36
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

Vedd elő a te példányod a szerződésből (olyan nincs, hogy nincs meg, őrizni kell) és olvasd el!

Le van benne írva (akármilyen más megfogalmazásban), hogy "amennyiben újabb szerződés nem kerül aláírásra, automatikusan meghosszabbodik x hónappal/határozatlan idejűre vált"?

1. Ha van ilyen rész, akkor problem solved, tovább él a szerződés.

2. Ha nincs ilyen rész, akkor megszívtad!

Jogcím nélküli lakásfoglaló vagy, mert az adott dátumtól nincs semmilyen érvényes dokumentumod ami felhatalmazna az ingatlanban tartózkodásra. Adott időpontban érvényes szerződés nélkül már nem vagy a lakás birtokosa.

A fizetés ezt NEM váltja fel!

Ha nincs automatikus meghosszabbodásról szóló bekezdés a szerződésben, akkor a jelenlegi helyzetben:

-Amiket te utaltál a lejárat óta, minősíthető magánszemélyek közötti ajándékozásnak,

-a lakásban tartózkodásod pedig jogcím nélküli lakásfoglalás.

A szerződés nagyon is a Te dolgod!

Az ő részéről, akitől eredetileg bérelted a lakást, nem köteles a számlájára érkező összes pénz eredetét kivizsgálni. Ha ő erre úgy tekint, hogy "hát, a korábbi bérlőm utalgat nekem, a fene tudja miért, hiszen már nem él a szerződés". A "semmire" pénzt elfogadni nem illegális! Még mindig beírhatja majd a jövő májusban a bevallásba egyéb jövedelemként.

A te részedről viszont, jelenleg is érvényben lévő szerződés nélkül, már az alap tény illegális, hogy az ingatlanban tartózkodsz, függetlenül attól, hogy te bérlési szándékkal pénzt utalgatsz!

"A nem ismerete nem mentesít azok betartása alól", azaz nem hivatkozhatsz arra, hogy "nem tudtam, hogy most mi van, dehát fizettem".

2021. júl. 8. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!