Hogyan lehetne elkoltozni? Ti hogyan költöztetek el 18 évesen?
Szóval mostanában egyre többször gondolkozok azon, hogy el költöznek, fel Pestre egy albérletbe. Viszont van még 2 éves érettségi, amit végig kell csinálni. Kérdés lenne, hogy hogyan szedek össze rá pénzt/ suli mellett hogy dolgoznék. Gondolom hétvégente/délutánonként.
Nektek hogy sikerult támogatás nélkül elkoltozni? (csak a ezért írom így, mert nem szeretnék minden esetre a szüleimre hagyatkozni) és bocsi az elírásért
Nagyon meggondolnám. Ahhoz, hogy albérletbe költözz, kapásból le kell tenned kéthavi kauciót, plusz az első havi lakbért, és lehet, hogy pár dolgot még venned is kell, plusz ki kell fizetni a költözést is. Iskola mellett nagyon nehéz annyi pénzt összeszedni, hogy egyedül élj, mert a lakbér és a rezsi mellett enned, közlekedned is kell. Nem lehetetlen, de nagyon kimerítő, mert a rekreációra és a pihenésre nem marad időd.
Amíg iskolába jársz, célszerű otthon lakni, gondolom, eltartanak. Utána is költözhetsz.
Én 25 évesen költöztem el otthonról az egyetem után. 3 évig albérletben laktam, egy 22 nm-es kis garzont béreltem, a házasságkötésemig, amikor egy megörökölt nagyszülői házba beköltözhettünk.
Kezdetben nem lakast, hanem szobat berelsz, de amig tart a suli, addig lakj otthon. Ha dolgozol nyaron, iskolai szunetekben, es minden penzt felreteszel, az boven eleg lesz az indulashoz, mivel ugye a szoba kaucioja sem annyi, mint egy lakase. Nem kell szerintem hetvegente is dolgozni, ha tenyleg kibirod, hogy nem koltod el a penzt.
Persze ugye koltozes elott celszeru munkat talalni az adott varosban, ez az elso szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!