Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Bérlők, ti hogy álltok a...

Bérlők, ti hogy álltok a saját lakás projekttel?

Figyelt kérdés
Mennyit tudtok félretenni havi szinten? Hitel önerejére gyűjtötök vagy teljes vételárra?

2021. jún. 18. 21:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy... Vidékre nem akarok költözni, pedig csak ott tudnék belátható emberi idő alatt összegyűjteni annyi pénzt, hogy vegyek magamnak lakást.

Szingli vagyok, fizetésem se jó, bankok szoba sem állnak velem.

Spórolt pénzemből inkább utazok és élvezem a fiatalságomat mert hamar elmúlik. Lakáson meg stresszeljen valaki más minden hónapban kipengetem az albérletet és elengedem a gondolatot milyen értelmetlen pénzkidobás. Én ebbe nem fogok belecsömörleni, hogy vegyek egy panellyukat.

2021. jún. 18. 21:46
 2/5 A kérdező kommentje:
Hát panellyukra nem is érdemes gyűjteni, nemhogy hitelt felvenni rá.
2021. jún. 18. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mi 2 evig bereltunk es ez ido alatt gyujtottunk penz. Nem volt egyszeru mert draga volt az alberlet.

Itt nalunk nem kell 20% onero, eleg 3-5% is.

Magyarorszagon meg sokaig nem lenne hazam vagy esetleg videken ilyen babavaro, csok tamogatasokkal. De mar videken is 15 millio egy valamirevalo csaladi haz es a lepukkant hazakat adjak el 7-8 milliokert.

2021. jún. 19. 01:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Most 32 évesen fogok venni egy pesti "panel lyukat".

Megmondom őszintén, boldoggá nem tesz, mert látom, mennyi pénzt rá kell még locsolnom erre is és akkor is csak egy szar panelom lesz egy nem túl jó kerületben.

Viszont próbálok rá befektetésként tekinteni.

Nyilván egy kőbányai vagy csepeli panel soha nem lesz olyan befektetés mint egy budavári lakás, de anyagilag még mindig jobban megéri mint egy albérletre kiadni a pénzt.

Amúgy én is sokat dilemmáztam, szerencsére amire akartam költöttem mindig is, így nálam másodlagos volt eddig a lakás projekt.

Viszont jelenleg egy felújítandó panelra adok oda havi 110+ ezreket, éves szinten közel 1,5 millió Forintot. Egy normális, igényes albérlet 130-150 körül lenne. annyit meg sajnálnék rá, hiszen szinte csak aludni járok haza és ezen nem tervezek változtatni még egy ideig :D

Nagyjából a terveim: lakás + felújítás (kerületnek megfelelő igényszinten) majd 3-5 éven belül a hitel visszafizetése egy összegben. Aztán majd eladom és lépek tovább. De legrosszabb esetben is nullára jövök ki, az albérlet viszont 5-6 millió lenne ennyi idő alatt.

2021. jún. 21. 10:52
 5/5 anonim ***** válasza:

29 évesen én is most veszek "panellyukat". Szeptembertől már a miénk is lesz. Nekünk megfelelő.

5 évig albérleteztünk, eleinte szobát, később egész lakást. Havi 150 körül próbáltunk félretenni. Voltak jobb és rosszabb hónapok.

Lesz rajta hitel is. De most 115 + rezsit fizetünk, innentől meg 70+rezsit (biztosítással egyben). Ahhoz képest, hogy lassan aktuális lett volt az albérleti díj emelése, nagyon jól megússzuk.

2021. júl. 17. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!