Egyetemistáknak vagy pároknak jobb kiadni az albérletet?
Senki nem fog egy évnél többet aláírni, meg az egy évet sem sikerül legtöbbször betartaniuk.
Nekem még nem volt különösebb gondom azzal hogy lelakták, persze egy redőny leszakadás, stb simán benne van a pakliban, ellenben nem szólnak nehogy fizetniük kelljen.
Inkább emberileg még nagyon gyerekeknek az egyetemisták többsége.
jó ötletnek tartjátok egyáltalán a lakás kiadást?
Vagy maradjon üresen és a piacon amúgy is felmegy az ára és ez lesz a hasznom + a nyugalom.
Én, ha csak nem kenyérre kell a pénz havonta, biztos, hogy nem adnám ki.
Saját tapasztalat: egyetemista kislány egyedül bérelte a felújított lakást. Mivel a nyílászárókat is kicseréltettem, nyomatékosan kértem, hogy nagyon ügyeljen a szellőztetésre, mert a ház nincs szigetelve és ha magas a páratartalom a lakásban és nincs elég meleg, meg fog jelenni a penész. Nyáron nem is volt gond, de ősszel se nem fűtött rendesen, se nem szellőztetett, ellenben naponta többször zuhanyzott és mosott. A lakás állandóan párában úszott, mindig száradtak a ruhák. A penész természetesen megjelent, a kislány pedig költözni kényszerült, mert azonnal felmondtam, amikor megláttam. Elég sokba került rendbehozni a falakat.
Inkább álljon üresen.
Ha olyan lusta vagy és buta hogy az amortizáció miatt nem adod ki, és elesel inkább évi 1,5 milliótól, akkor hagyd üresen.
Nagy dolog kifesteni...
A pénz vonz de a nemfizető albérlő, amortizáció, nehezen kirakható nemnormális albérlő visszatart.
Ingatlan közvetítőre senki nem gondolt? Vagy ők csak bérbe adják és többet nem foglalkoznak a lakással?
16: sajnos nemegyszer nem csak kifesteni kell. Ott lakik egy évig, utána elmegy. Volt másfélmillás bevételed, utána az okozott kárt egymillióból helyre is hozhatod... És fizetett 200 ezer kauciót.
Én legközelebb akkor adom ki, ha százszázalékig megbízható lakónak tudom kiadni. Nem kenyérre kell, értékét megőrzi kiadatlanul is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!