Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Egyetemistáknak vagy pároknak...

Egyetemistáknak vagy pároknak jobb kiadni az albérletet?

Figyelt kérdés

#egyetem #lakás #pénz #pár #albérlet #ingatlanközvetítő.
2021. jún. 18. 18:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
92%

Senki nem fog egy évnél többet aláírni, meg az egy évet sem sikerül legtöbbször betartaniuk.

Nekem még nem volt különösebb gondom azzal hogy lelakták, persze egy redőny leszakadás, stb simán benne van a pakliban, ellenben nem szólnak nehogy fizetniük kelljen.

Inkább emberileg még nagyon gyerekeknek az egyetemisták többsége.

2021. jún. 21. 14:31
 12/24 A kérdező kommentje:

jó ötletnek tartjátok egyáltalán a lakás kiadást?

Vagy maradjon üresen és a piacon amúgy is felmegy az ára és ez lesz a hasznom + a nyugalom.

2021. jún. 22. 12:17
 13/24 anonim ***** válasza:
74%
Én üresen hagytam. Bevételem nincs, de amortizáció sincs. Nem idegeskedem miatta. Az maradt az állandó lakcímem, hivatalosan ott lakom, így nyugalmam van.
2021. jún. 22. 12:20
 14/24 anonim ***** válasza:
62%

Én, ha csak nem kenyérre kell a pénz havonta, biztos, hogy nem adnám ki.

2021. jún. 22. 12:58
 15/24 anonim ***** válasza:
63%

Saját tapasztalat: egyetemista kislány egyedül bérelte a felújított lakást. Mivel a nyílászárókat is kicseréltettem, nyomatékosan kértem, hogy nagyon ügyeljen a szellőztetésre, mert a ház nincs szigetelve és ha magas a páratartalom a lakásban és nincs elég meleg, meg fog jelenni a penész. Nyáron nem is volt gond, de ősszel se nem fűtött rendesen, se nem szellőztetett, ellenben naponta többször zuhanyzott és mosott. A lakás állandóan párában úszott, mindig száradtak a ruhák. A penész természetesen megjelent, a kislány pedig költözni kényszerült, mert azonnal felmondtam, amikor megláttam. Elég sokba került rendbehozni a falakat.

Inkább álljon üresen.

2021. jún. 22. 13:12
 16/24 anonim ***** válasza:
74%

Ha olyan lusta vagy és buta hogy az amortizáció miatt nem adod ki, és elesel inkább évi 1,5 milliótól, akkor hagyd üresen.

Nagy dolog kifesteni...

2021. jún. 22. 13:13
 17/24 A kérdező kommentje:

A pénz vonz de a nemfizető albérlő, amortizáció, nehezen kirakható nemnormális albérlő visszatart.

Ingatlan közvetítőre senki nem gondolt? Vagy ők csak bérbe adják és többet nem foglalkoznak a lakással?

2021. jún. 23. 00:21
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 lakást adok ki. Kell egyfajta vállalkozói szemlélet hozzá, nem mindenkinek való a lakás-bérbeadás. A bérbeadásnak megvannak a maga kockázatai, meg kell tudni tanulni kezelni. És nem kell szívrohamot kapni egy tisztasági festéstől, vagy ha a bérlő felfúr magának egy polcit a falra. A kiadott lakást gyakrabban kellhet festeni, a lakáskiadás ezzel jár. Meg időnként le kell ellenőrizni az óraállasokat, lejelenteni a szolgáltatónak, nyomon követni a rezsi fizetést, stb. (És ha jót akarsz magadnak, érdemes fehéren csinálni, és adót fizetni utána. Így kivéded a rosszindulatú feljelentgető szomszédot) Ingatlan közvetítők csak lakáskiadással foglalkoznak, lakáskezeléssel nem. De vannak ingatlankezelők, akik a kiadott lakások kezelését végzik.
2021. jún. 23. 05:54
 19/24 anonim ***** válasza:
53%

16: sajnos nemegyszer nem csak kifesteni kell. Ott lakik egy évig, utána elmegy. Volt másfélmillás bevételed, utána az okozott kárt egymillióból helyre is hozhatod... És fizetett 200 ezer kauciót.

Én legközelebb akkor adom ki, ha százszázalékig megbízható lakónak tudom kiadni. Nem kenyérre kell, értékét megőrzi kiadatlanul is.

2021. jún. 23. 08:46
 20/24 anonim ***** válasza:
96%
19: igen, erre mondtam, hogy a kockazatot kezelninkell tudni. Meg kell tanulni a bérlőket megfelelően szűrni. Legyen lakás átadásrol és átvetelről fényképes jegyzőkönyv. Legyen egy jól megirt bérleti szerződés. És ha a bérlőszűrés ellenére kifogsz egy ilyen bérlőt, akkor menjél utána, mint egy buldog: közjegyző, fizetési meghagyás, végrehajtó. Vannak rá jogi lehetőségek, hogy behajtsd a károd a rossz bérlőn. Csak ehhez már idegek és türelem is kell. Főleg, ha a volt bérlő perre megy. Erre már nem mindenki való. Van, aki nem tud végigcsinálniegy ilyen jogi procedurát, mert egyszerűen elege lesz, és örül, hogy megszabadult a rossz bérlőtől. 18as voltam
2021. jún. 23. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!