Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérlet, rezsi fizetés?

Albérlet, rezsi fizetés?

Figyelt kérdés
Üdv! Most költöztem nem rég albérletbe és egy kis segítséget kérnék, minden hónap 5. Napján fizetek, mikor jön 5.én a főbérlő le fényképezi az órákat és az előző hónaphoz igazítva számolja a rezsit, nos, ha pl Júniusban fizetem a májusi rezsit, akkor nem úgy lenne logikus, ha Május 31.én fotózná le az órát és az alapján fizetnék rezsit? Csak, mert ha Június 5.én nézi meg akkor azt a júniusi +5 napot is fizetem így nem? Segítséget előre is köszönöm!

2021. jún. 9. 10:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

De ha minden hónapban 5-én fotózta akkor akkor az ugyanaz mintha minden hónap 1.-én fotózná. Ugyanannyi idő telik el a kettő között +/- 1 nap.

Ha június 5.-én fizeted a májusit + 5 nappal, akkor az július 5.-én: július + 5nap és június -5 nap

2021. jún. 9. 11:06
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Jajjistenem... ha mindig 5-én fotózza, ugyanúgy 30/31 napot fizetsz, mintha mindig 31-én csinálná....
2021. jún. 9. 11:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
En pl. akkor megyek lefotozni az orakat, amikor be kell jekentenem. Ez minden ho 4.-e a berlo az aktualis berleti dijjal az elmult havi rezsit fizeti ki nekem.
2021. jún. 9. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Minden szolgáltatónál megvan a lejelentési időszak, amikor az óraállásokat le lehet jelenteni. Máskor nem lehet lejelenteni, mert nem fogadják el. Feltételezem, a tulaj tudja, mikor kell lejelenteni az órákat. Ha minden hónap 5-én fényképez, akkor így is 30 napi fogyasztást fizetsz ki...
2021. jún. 9. 11:30
 5/8 anonim ***** válasza:
71%

És havonta elkéri a mért rezsit?

Mert a szolgáltatóval az elszámolások a hónap folyamán eltérő napokon vannak. De ha lejelenti az óraállást, nem érdekli a szolgáltatót, mit jelentett le, csak évente egyszer jön ki maga is leolvasni, és akkor az éves elszámolásnál történik a valódi korrekció, egyeztetés a szolgáltatóval.

A Bérbeadóval is akkor tudsz elszámolni, egy év után. Ez év közben összevissza van. Én célszerűbbnek tartom a havi rezsielőleg fizetését és félévenkénti, évenkénti óra alapján korrigálást, de ti tudjátok, megállapodás kérdése.

Vagy ha előbb mész el, mint egy év, akkor amikor kiköltözöl, akkor kell egy végső elszámolás óra alapján.

2021. jún. 9. 11:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nálam a következőképpen történik: mindent leolvas, lefotóz a bérlő azon az adott napon, amikorra meg van beszélve (ez jelenti a vizet kéthavonta, a gázt és villanyt havonta), én lejelentem, a beérkező számlát kifizetem, majd a következő hónapban az aktuális bérleti díjjal együtt rendezzük. A szolgáltatótól megkapom mindig az értesítést, hogy aktuális a leolvasás, neki pedig továbbítom, el ne felejtse.
2021. jún. 9. 12:17
 7/8 anonim ***** válasza:
12%

Ott lakik a hazban? Vagy miert utazna oda 31-en is meg 5-en is?

A sarga csekkeket meg se mutatja...? Miert?? Ez felettebb fura

2021. jún. 9. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:
90%
7: sárga csekk sokszor már nincs is, elektronikusan fizetnek sokan. A befizetési visszaigazolást szoktam elküldeni a bérlőmnek.
2021. jún. 9. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!