Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy szállnál jól ki ebből a...

Hogy szállnál jól ki ebből a helyzetből, mint bérlő?

Figyelt kérdés

Határozott idejű a szerződésünk van június 30-ig.

Nos, 15-én fizetnem kell.

200000 Ft kaució van letéve.

Nem szeretném itt meghosszabbítani a szerződést.

10-én tudok kivenni egy lakást a fizetésből.

Viszont, akkor 15-én már fizetésképtelenné válok a mostani lakásban.

Lenne még 15 nap a szerződésből is vissza.

Ilyenkor mi van?

Én úgy gondoltam, hogy a kaució fedezi a pénzhiányt, lehet ilyet????

Jelezném neki 10-én hogy 30-tól nem lakom ott.l, nem újítom meg a szerződést, de akkor gondolom kéri a 15-30-ig tartó időszakot, nem?

De ezt fedezheti a kaució, hogy nem fizetek és ott vagyok 30-ig így?

Gondolom előbb felesleges leadni a kulcsot, plusz el is vesztem akkor a kauciót, ha a szerződés lejarta előtt adom le a kulcsokat.

Tehát fél hónapot 15-30-ig kell csak kifizetnem most, amíg szól a szerződés ?? Most 15-ig kifizetve van minden.

Segítsetek ez az első albérletem.

19 éves vagyok.

2021. jún. 8. 12:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem ad vissza? Kaucio az nem ajandek, ha nincs nyomos oka (pl rongaltad az ingatlant) akkor koteles visszaadni.
2021. jún. 8. 18:24
 12/21 A kérdező kommentje:

Az is a bajom, hogy 15-én hozni akar egy szerződést újat, hogy 60 nap felmondási idővel adja ki, én elveszítem a kauciót ha előbb felmondok.

De ha ő mond előbb fel, nincs semmi.

2021. jún. 8. 20:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a mostani szerzodes azt irja hogy jun 30-ig tart es te jun 30-ig fizetsz akkor visszakapod a kauciot, miert erdekel teged hogy hoz valami uj szerzodest 15en? nem irod ala es kesz. De jobb neki meg most megmondani hogy ne feleslegesen keszitse elo.
2021. jún. 8. 20:40
 14/21 A kérdező kommentje:

Ezt már előtte beharangozta, ezután kerestem a másikat. Mert egyoldalúak a szerződések.

Rá a másik szerződésben se vonatkozott semmi.

2021. jún. 8. 20:44
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem te nagyon nem vagy kepben ezekkel a dolgokkal. Vannak szuleid vagy valami erett nagykoru kornyezetedben? Kerd meg hogy olvassatok at egyutt szerzodest, es magyarazza el neked a dolgokat.
2021. jún. 8. 20:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

A határozott szerződés azért határozott, mert lejár, egyik fél sem támaszt követelést a másik felé.

A kaució is visszajár neked a szerződés vége után.

A bérleti díjat pedig mindig előre fizeted, attól, hogy 15-ig van határidőd, a hónap még kerek.

Anno beköltöztél elsejével, kifizetve a kauciót meg az első havit. A következő hónapban fizettél 15-ig, és így tovább.

Tehát, ha ez így van, akkor te 15-én most is a teljes havit fogod kifizetni, nincs itt szó két hétről.

A bérbeadónak szólj már most, hogy nem fogsz hosszabbítani, ne készítse elő a szerződést, plusz legyen ideje mást keresni a helyedre. Már korábban illendő lett volna szólni, legalább egy hónap a korrektség jegyében.

Az megbeszélés kérdése, hogy az utolsó havi lakbért levonja-e a kaucióból, normális esetben nincs ilyen. Mivel te sem vagy vele teljesen egyenes (nem szóltál időben, nem szóltál akkor sem, mikor az új szerződést mondta), nem lesz boldog, legyen B terved, ha nemet mond, kérj kölcsön addig, amíg a kauciót visszakapod.

2021. jún. 9. 00:05
 17/21 A kérdező kommentje:

Ha én 15-én elköltözök és mondom nem.tudok fizetni, mi más választása lenne, mint az hogy levonja a kaucióból. Semmi.

Kénytelen lenne.

Ha nemet mond, akkor se tudok fizetni, ott a kaució, használja rá fel.

Egyébként 1-én költöztem be, 30-án adtam. 200 ezret neki, nem kérte az első havit akkor, hanem 15-én jött a 100-ért plusz rezsi.

Tehát nem 30 an vette el a 300 at, hanem csak 200 at vett el és 15-én +100 +rezsi

2021. jún. 9. 08:29
 18/21 A kérdező kommentje:
15-ös persze, hogy nem vagyok képben, ha abban lennék, akkor nem jöttem volna ide feltenni a kérdést!
2021. jún. 9. 08:31
 19/21 A kérdező kommentje:
A szerződést hiába olvassuk át, erre vonatkozó rész nincs benne. Nincs benne hogy hány nappal előtte kell jeleznem, csak annyi hogy vége a szerződésnek. Június 30al ha előbb mondok fel elveszítem a kauciót. Ennyi van benne
2021. jún. 9. 08:32
 20/21 A kérdező kommentje:

Azt írjátok, hogy nem én döntöm el, hogy a kaucióból levonja.

Miért, ha nem tudok fizetni, akkor kénytelen magának kivenni belőle, nem?

Ugyanaz mintha kifizetném neki és utána úgyis vissza kellene adja, mert kárt nem tettem a lakásban, sőt.

Állandóan penészes ez a lakás, hiába szedem le, újra az lesz.

Szellőztetés paramentesítő is hiába, vizesek a falak is.

Földszinti.

A tüdőm leszakad itt.

Alig várom odébb álljak.

Nem volt korrekt ő sem, mert az elején határozatlan idejű szerződésről volt szó és az utolsó pillanatban határozottá tette.

Akkor már nem volt időm új lakást nézni.

Sőt most kitalált, hogy van üresen hagyott rész a szerződésben, pl az a rész hogy hány nappal előbb kell szólni.

Ezt üresen hagyta, mindkét szeduidesen.

Azt mondja majd erre a szerződésre beleírjuk, hogy 60 nap.

Az enyémen üres és én nem írok bele semmit, mondtam neki új szerződést kössünk

Erre húzta a száját, így kerestem másikat

2021. jún. 9. 08:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!