Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogy szállnál jól ki ebből a...

Hogy szállnál jól ki ebből a helyzetből, mint bérlő?

Figyelt kérdés

Határozott idejű a szerződésünk van június 30-ig.

Nos, 15-én fizetnem kell.

200000 Ft kaució van letéve.

Nem szeretném itt meghosszabbítani a szerződést.

10-én tudok kivenni egy lakást a fizetésből.

Viszont, akkor 15-én már fizetésképtelenné válok a mostani lakásban.

Lenne még 15 nap a szerződésből is vissza.

Ilyenkor mi van?

Én úgy gondoltam, hogy a kaució fedezi a pénzhiányt, lehet ilyet????

Jelezném neki 10-én hogy 30-tól nem lakom ott.l, nem újítom meg a szerződést, de akkor gondolom kéri a 15-30-ig tartó időszakot, nem?

De ezt fedezheti a kaució, hogy nem fizetek és ott vagyok 30-ig így?

Gondolom előbb felesleges leadni a kulcsot, plusz el is vesztem akkor a kauciót, ha a szerződés lejarta előtt adom le a kulcsokat.

Tehát fél hónapot 15-30-ig kell csak kifizetnem most, amíg szól a szerződés ?? Most 15-ig kifizetve van minden.

Segítsetek ez az első albérletem.

19 éves vagyok.

2021. jún. 8. 12:35
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
100/hó + rezsi
2021. jún. 8. 12:36
 2/21 A kérdező kommentje:

Úgy van megírva a szerződés, hogy elveszítem a kauciót, ha idő előtt felmondok.

Ezért agyalok a 15-30 közötti időszakon.

Meg hogyha nem tudok fizetni kérhetem, hogy számítsa le a kaucióból?

2021. jún. 8. 12:40
 3/21 anonim ***** válasza:
97%
Hát, mindenképp beszélj a bérbeadóddal. Le lehet vonni azt a maradék fél hónapot a kaucióból, ha úgy egyeztek meg. De mindenképp beszélj vele.
2021. jún. 8. 15:03
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha amugy visszajarna a kaucio akkor valoszinuleg bele fog egyezni hogy abbol vonja le az utolso havit belole, de ezt nem te dontod el egyedul, ha korrekt berbeado akkor meg lehet vele beszelni, en ajanlom hogy most tedd meg hogy ne 5 napod legyen B tervet talalni.

"Gondolom előbb felesleges leadni a kulcsot, plusz el is vesztem akkor a kauciót, ha a szerződés lejarta előtt adom le a kulcsokat."

A kulcsot fizikailag visszaadhatod, csak attol meg fizetned kell a szerzodes vegeig.

Alternativa hogy valakitol kolcson kersz annyi penz hogy ezt a fel honapot atveszeld, majd a visszakapott kauciobol rendezed.

2021. jún. 8. 15:30
 5/21 A kérdező kommentje:
És ha hagynám neki az egész kauciót? Akkor kell még adnom valamit ilyen esetben?
2021. jún. 8. 16:00
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Miert hagynad az egesz kauciot?

Ha jol ertem 15.en fizetned kene 100at, majd 30.an visszajar neked 200 kaucio.

Minek adsz neki ajandekba 100at?

Egyszeruen beszeld meg vele, hogy mi lenne ha utolso honap kauciobol jonne le, es igy csak 100at kapsz majd vissza.

2021. jún. 8. 16:11
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mit kell ezen ennyit agyalni.

Egyszerűen beszélni kell vele, hogy most tudnál költözni, és megoldható-e, hogy az utolsó hónapot lelakd a kaucióból. Ha nem volt eddig gond veled, akkor valószínűleg bele fog menni.

2021. jún. 8. 17:16
 8/21 A kérdező kommentje:

Ha azt mondja nem lelakható? Akkor is a végén a kaucióból vonjuk le,nem?Tehát igazából az engedélye kell ehhez?

Nem akarok vitát miatta. Hát igazából nem volt vele gond,mert eddig tudtam rendesen fizetni,csak találtam egy olcsóbbat és jobbat és nem tudok úgy elmenni innen,csak ha a fizetésemből az egészet rárakom.

2021. jún. 8. 17:44
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
"Ha azt mondja nem lelakható?" Kerdezd mar meg tole, 1 perc egy telefonhivas, es nem kene felteteles modban beszelni. Ertem hogy 19evesen felenk vagy, de nehogymar azon bukj szazezreket hogy nem mered megkerdezni.
2021. jún. 8. 18:09
 10/21 A kérdező kommentje:
Megkérdezem ,de szerintem nem adja vissza..majd megírom mi volt.
2021. jún. 8. 18:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!