Szoba bérlők. Nálatok ez hogy müködik?
Szóval hamarosan költözök, szobát fogok bérelni egy másik városban. Tisztában vagyok vele, hogy mindenki magának veszi a kaját, elmosogat maga után, meg ilyenek, de a részletek érdekelnének.
Pl a közös használatú részt hogyan takarítjátok? Beosztás szerint? És kinek a mosószerével, ki veszi azt meg? A mosás (ha egy mosogépről vagytok), akkor azt mindenki külön mossa a ruháját. Ilyenek érdekelnének😅
Mindenből saját, az a legtisztább. A cuccaimat sem mosom össze máséval.
A takarítás meg megállapodás kérdése, de lehet közösen fizetni egy takarítónőt is, aki heti 1x mindent rendbe tesz és akkor nincs vita.
Takarítónő jó ötlet, és igazából átlagos embereknél elég 1-2 havonta.
Egyik lakótársammal 1,5-2 havonta hívtuk egy alkalom 8 ezer volt az 2 hónapra bontva 2-2 ezer fejenként. Nem nagy kiadás.
Nyilván ehhez kellett az alap igényesség, mocskot nem hagytunk magunk után. Az igénytelen lakótársam olyan volt, hogy 5 percig tartott a rend.
Mindent lemostam, kitakarítottam, rendbe tettem. Szépen megvárta a szobájában.
Majd amikor kész lettem neki állt "főzni". Rögtön borult a liszt, a cukor, seperte a padlóra, a tűzhelyen úgy kavarta az ételt, fele kiborult, bement filmet nézni közben kifutott az egész. Ott hagyta retkesen. A frissen kitett konyharuhával végig törölte a tűzhelyet. Az új mosószivaccsal "kitörölte" a jó zsíros lábast, majd ott hagyta a szivacsot is koszosan. Már amikor elmosogatott és nem hetekig állt a mosatlanja.
11-es vagyok
A 13-as leírt helyettem mindent!
Hozzánk jár hetente takarítónő, 4 órát dolgozik 5eFt-ért, ez 3 felé osztva 1600 valamennyi. Havi viszonylatban 4800 Ft/fő.
De akinek nincs erre pénze, annak nem kötelező, kiválthatja a heti takarítást a saját munkájával! ...csak az a baj, hogy általában ez szokott az ilyennek "büdös" lenni.
Mi azt csináltuk, hogy megegyeztunk, hogy milyen minőségű wc papírt vesszük, és hány gurigát.
Vettem én, kitettem a wc-be, ha elfogyott, vett ő. És általában már ott volt az előszoba szekrényben jóval azelott, hogy elfogyott volna, erre mindketten érzékenyek voltunk.
Ugyan ez a mosogatószerrel.
Ha pedig minden második nap alszik nálad nő /pasi és ott zuhanyzik, akkor jogosan beszélhettek a vízről, amit felesben fizettek.
Én két különböző helyen éltem így.
Az egyik helyen a közös tereket takarítónő takarította heti 1x. A másik helyen beosztást csináltunk, heti 1x egy ott lakó takarította a közös részeket. A saját szobát mindkét helyen magának tartotta rendben mindenki.
Mindkét helyen külön vásárolt be magának mindenki mindent. Saját wc papír, saját mosószer, saját minden. Külön mosott mindenki természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!