Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szoba bérlők. Nálatok ez hogy...

Szoba bérlők. Nálatok ez hogy müködik?

Figyelt kérdés

Szóval hamarosan költözök, szobát fogok bérelni egy másik városban. Tisztában vagyok vele, hogy mindenki magának veszi a kaját, elmosogat maga után, meg ilyenek, de a részletek érdekelnének.

Pl a közös használatú részt hogyan takarítjátok? Beosztás szerint? És kinek a mosószerével, ki veszi azt meg? A mosás (ha egy mosogépről vagytok), akkor azt mindenki külön mossa a ruháját. Ilyenek érdekelnének😅

2021. máj. 28. 20:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindenből saját, az a legtisztább. A cuccaimat sem mosom össze máséval.

A takarítás meg megállapodás kérdése, de lehet közösen fizetni egy takarítónőt is, aki heti 1x mindent rendbe tesz és akkor nincs vita.

2021. máj. 29. 08:39
 12/21 anonim ***** válasza:
72%
11. A szobát bérlő emberek nem jókedvükből bérelnek szerintem szobát, ahelyett hogy egyedül egy lakást bérelnének vagy pláne saját lakásban laknának, hanem mert anyagilag nem engedhetik meg ezeket maguknak. Ehhez képest elég furcsán nézne ki, ha a hetente takarítónő viszont anyagilag beleférne. Olyan látvány ez, mint a lakótelepen parkoló Ferrari.
2021. máj. 29. 09:32
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Takarítónő jó ötlet, és igazából átlagos embereknél elég 1-2 havonta.

Egyik lakótársammal 1,5-2 havonta hívtuk egy alkalom 8 ezer volt az 2 hónapra bontva 2-2 ezer fejenként. Nem nagy kiadás.

Nyilván ehhez kellett az alap igényesség, mocskot nem hagytunk magunk után. Az igénytelen lakótársam olyan volt, hogy 5 percig tartott a rend.

Mindent lemostam, kitakarítottam, rendbe tettem. Szépen megvárta a szobájában.

Majd amikor kész lettem neki állt "főzni". Rögtön borult a liszt, a cukor, seperte a padlóra, a tűzhelyen úgy kavarta az ételt, fele kiborult, bement filmet nézni közben kifutott az egész. Ott hagyta retkesen. A frissen kitett konyharuhával végig törölte a tűzhelyet. Az új mosószivaccsal "kitörölte" a jó zsíros lábast, majd ott hagyta a szivacsot is koszosan. Már amikor elmosogatott és nem hetekig állt a mosatlanja.

2021. máj. 29. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok

A 13-as leírt helyettem mindent!

Hozzánk jár hetente takarítónő, 4 órát dolgozik 5eFt-ért, ez 3 felé osztva 1600 valamennyi. Havi viszonylatban 4800 Ft/fő.

De akinek nincs erre pénze, annak nem kötelező, kiválthatja a heti takarítást a saját munkájával! ...csak az a baj, hogy általában ez szokott az ilyennek "büdös" lenni.

2021. máj. 29. 09:50
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemi éveimben laktam együtt két évfolyamtársammal, hárman voltunk volt közös, a saját szobáját mindenki maga tartotta rendben. Beosztás volt, kétheti váltással. Általában hetente takarítottunk, egyszer-egyszer fordult elő, hogy kéthetente került rá sor. Mondjuk mindhárman szerettük a rendet és tisztaságot, együtt is kerestünk lakást. Mosószert, piperecuccokat, WC-papírt mindenki sajátot használt, a saját takarítószereivel takarított, csak a porszívó volt közös. A hűtőben elosztottuk a polcokat. De mi ismertük egymást, barátok is voltunk, így nem volt annyira problémás. Idegenekkel sosem laktam együtt.
2021. máj. 29. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:
* Szóval hárman voltunk, a konyha, fürdő, wc, előszoba volt közös.....
2021. máj. 29. 16:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi azt csináltuk, hogy megegyeztunk, hogy milyen minőségű wc papírt vesszük, és hány gurigát.

Vettem én, kitettem a wc-be, ha elfogyott, vett ő. És általában már ott volt az előszoba szekrényben jóval azelott, hogy elfogyott volna, erre mindketten érzékenyek voltunk.

Ugyan ez a mosogatószerrel.

Ha pedig minden második nap alszik nálad nő /pasi és ott zuhanyzik, akkor jogosan beszélhettek a vízről, amit felesben fizettek.

2021. máj. 29. 18:50
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én takarítok magam után a konyhában, meg takarítok a saját szobámban és fürdőben, néha fölmosom az előszobát, ha a szobám takarítom. De itt a házinéni szokott takaríttatni, mert ez kb egy jobb tipusú munkásszálló és van hogy egy-egy társaság csak pár hétig marad.
2021. máj. 29. 21:15
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja és természetesen mindenki csak a saját cuccait használja kivéve amiből a házinéni rak ki dolgokat: papírtörlő, mosogatószerek, takarítószerek. Mosópora meg kajája mindenkinek saját van
2021. máj. 29. 21:16
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Én két különböző helyen éltem így.

Az egyik helyen a közös tereket takarítónő takarította heti 1x. A másik helyen beosztást csináltunk, heti 1x egy ott lakó takarította a közös részeket. A saját szobát mindkét helyen magának tartotta rendben mindenki.

Mindkét helyen külön vásárolt be magának mindenki mindent. Saját wc papír, saját mosószer, saját minden. Külön mosott mindenki természetesen.

2021. máj. 31. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!