Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szoba bérlők. Nálatok ez hogy...

Szoba bérlők. Nálatok ez hogy müködik?

Figyelt kérdés

Szóval hamarosan költözök, szobát fogok bérelni egy másik városban. Tisztában vagyok vele, hogy mindenki magának veszi a kaját, elmosogat maga után, meg ilyenek, de a részletek érdekelnének.

Pl a közös használatú részt hogyan takarítjátok? Beosztás szerint? És kinek a mosószerével, ki veszi azt meg? A mosás (ha egy mosogépről vagytok), akkor azt mindenki külön mossa a ruháját. Ilyenek érdekelnének😅

2021. máj. 28. 20:20
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahány ház, annyi szokás.

Van, ahol nincs mosógép, és mosodába vagy haza viszik a lakók a cuccaikat, vagy egy részét lavórban mossák.

Ha vannak régebben ott lakók, akkor az ő szokásaikhoz kell alkalmazkodni.

Meg lehet fizetni kéthetente egy takarítást is közösen.

2021. máj. 28. 20:42
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Laktam olyan albéreltben ahol megvettünk közösen mindent, aztán jól megszivtam mert a bérlőtársam 6x annyit mosott mint én, a wc papirral nem tudom mit csinált, de napi 1 tekercs fogyott, pancsolt mindenből. Ebből tanulva a következő albérletben mindenki magának vett mindent, sajátunkat használtuk a békesség érdekében. A takaritás heti váltásban törtènt.
2021. máj. 28. 21:04
 3/21 anonim ***** válasza:
61%

2: " a wc papirral nem tudom mit csinált, de napi 1 tekercs fogyott"

Nekem egy pisilés fél tekercs.

2021. máj. 28. 21:31
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
2es, azt meg hogy csinálod? 😲
2021. máj. 28. 21:53
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem 2es hanem 3as!
2021. máj. 28. 21:53
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
5: Te lány vagy?
2021. máj. 28. 21:57
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Hát sajnos nagyban függ attól, ki a lakótársad.

Volt lakótársam, övé volt a lakás, ő elég rendmániás volt. Másik lakótársam meg egy igazi igénytelen disznó, az sokkal rosszabb. Szóval ott leginkább csak n takarítottam az ő takarításai mindig "elmaradtak".

Én azt mondom, illik lefektetni az alapokat rögtön az elején és később hozzá igazítani a dolgokat.

Én például egy egész listát nyomtattam a lakótársamnak, egy 30 éves embernek, hogy mit hogyan csináljunk. Mert nála a takarítás az volt hogy a konyha ruhával lesöpri a szemetet a földre. A budihoz meg ő aztán hozzá nem nyúl mert az undorító...persze lehugyozni nem volt az neki.

2021. máj. 28. 22:21
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy legtisztább az, ha amit csak lehet, külön vesztek.

A közös dolgokat mint tisztítószerek, wc illatosító, stb. pedig felesbe fizetitek.

Nyilván itt is lehetnek össze zörrenések, mert az én lakótársam nem akarta kifizetni a "drága" 1000 Forintos WC frissítők felét, hanem azt mondta inkább legközelebb megveszi... Amikor már rég kifogyott és 3x kértem, vett egy 200 Forintos kínai boltos vackot. De ez már tényleg a szarrágó kategória.

2021. máj. 28. 22:27
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Én még kakiláskor is csak kb 10 szelet WC papírt használok el, de igaz utána egyből beállok a kádba megmosni az alfelem, mert azt sokkal tisztábbnak tartom, mintha fél-1 guriga WC papírt használnék el. Úgy gondolom hiába törlöd ki fél gurigányi WC papírral, kaka molekulák akkor is ott maradnak utána és szag is marad.
2021. máj. 29. 00:23
 10/21 anonim ***** válasza:
74%
Lány vagyok, de nekem egy pisiléshez nem kell fél guriga. Jesszus! El se tudom képzelni mire kell annyi...
2021. máj. 29. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!