Mi lehet az a rejtélyes hang ami hallatszik a panelházba mintha egy üveggolyót dobnának a földre?
Az üveggolyó nem olyan hangos. Acélgolyó lesz. :)
Vagy kisebb-nagyobb súlyzó. Vagy bármilyen gyerekjáték - vagy nem épp gyerekjáték, de olyasmi, amit egy gyerek le tud ejteni. Vagy felnőtt.
Én 2 külön városban is laktam panellakásban, és mindkét helyen volt pont ugyanaz, amit az összes korábbi válaszoló is írt.
Egy marék vasgolyót leejt a fölöttünk lakó, és időnként olyan is van, hogy szétgurulnak (mármint olyan a hang).
Mi lehet ennek a jelenségnek a magyarázata? Valószínűleg nem üveggolyókról / vasgolyókról van szó. Esetleg tényleg a betonban lévő vasalásnak lehet valahogyan köze ehhez, hogy az ad ki valamiért néha ilyen hangokat.
"Valószínűleg nem üveggolyókról / vasgolyókról van szó."
Miért lenne valószínű?
"Miért lenne valószínű?"
Eddig összesen kb. 17 évet laktam 2 külön panellakásban, és mindkét helyen volt az a "fölöttünk egy marék vasgolyót ejtenek le" dolog. Gyerekkoromban is, és felnőtt koromban is. Fönt egy csomóan írták ugyanezt a jelenséget, volt, aki tetőtéri (legfölső) lakásról írta ezt. Más emberektől is hallottam ilyet.
Ugyanakkor sem én, sem más ismerősöm, velem együtt élő hozzátartozóm nem szokott vasgolyókat leejteni (csak iszonyú ritkán, valami gyerekjáték kapcsán (pl. gyerek biliárdasztal)).
Laktam családi házban, tégla társasházban, beton társasházban (ami nem panel), és egyikben sem hallottam ezt a vasgolyós hangot.
Szóval ez valahogyan - általam nem ismert módon - a panelház szerkezetével függhet össze.
De amúgy az is fura, hogy miért mindenki a plafonból hallja, és miért nem hallja soha senki a padlóból, hiszen az is ugyanolyan födém.
"Eddig összesen kb. 17 évet laktam 2 külön panellakásban"
Én meg kb. 50 évet, de még csak nem is hallottam a jelenségről, mielőtt ezt a kérdést olvastam...
"minden második panellakónak"
Szóval a panellakók fele hallja ezt? Akkor mégis hogy maradhattam ki belőle én is meg az összes panellakó ismerősöm, akikből kb. 50 év alatt azért épp elég sok összejött és épp elég sok időt töltöttem velük, hogy mindenféléről szó essen, miért pont ez a téma maradt volna ki? Ami ez ellen szól "bizonyítékként", az nem minden második panellakó tapasztalata, hanem ennél a kérdésnél mondjuk minden második gyk-s névtelen írogatása... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!