Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért hallatszik kattogó hang...

Miért hallatszik kattogó hang az akác terméséből?

Figyelt kérdés
Pár napja szedtem selyemakác termést, hogy majd elültessem a magokat. Éjszakánként furcsa kattogó hangot hallottam, olyasmi volt mikor csöpög a csap. 2 nap után megtaláltam a hang forrását: a termésből jött! Találtam rajta egy lyukat, mintha valami kirágta volna. Betettem zacskóba, nehogy valami bogár kikeljen belőle, összetörtem apró darabokra, de semmi nem potyogott ki. Az első adandó alkalommal kidobtam egy városi kukába. Irtózom a kis bogaraktól, élősködőktől meg lárvákról és azóta se tudok szabadulni a gondolattól, hogy mi okozta a hangot. Lehet hogy csak száradt ki a termés? Szerintetek?

2020. okt. 8. 23:10
 1/6 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném, hogy régebben is gyűjtöttem akác/selyemakác termést, de sosem hallottam ilyen hangot belőle.
2020. okt. 8. 23:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Azóta is folyamatosan hallom a kattogást a fejemben, eszembe juttatja mikor a koliban kikelt a szobában valami kis bogár, mindent elleptek és röptükben nekiütődtek ennek-annak.
2020. okt. 8. 23:27
 3/6 FoxtrotLidérc ***** válasza:
52%
"Kilövi a magjait". A hüvelye szétnyílik, és - a mechanizmust nem tudom levezetni - kiveti a magvakat meglepően messze.
2020. okt. 9. 04:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Jaj de jó, köszönöm a választ! Ezek szerint nem bogár volt.
2020. okt. 9. 09:42
 5/6 FoxtrotLidérc ***** válasza:
Nagyon szívesen! :))) Örülök, hogy segíthettem. :)))
2020. okt. 9. 14:00
 6/6 anonim ***** válasza:

száradás közben a hüvely is adhat ki hangot

de valami kis zsizsikszerű állat rágása is lehet "hangos"

(mint a borsózsizsik, csak kisebb)

2020. okt. 11. 23:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!