Fent tudnám tartani?
Albérletbe költözöm most raktak fel egyet.
Teljesen bebútorozott felújított szép lakás és egyedis. 2 szoba erkélyes gépesített lakás alacsony rezsivel. Bérleti díj 75.000ft + rezsi. (Békésmegye).
Havi kerestem 350-400.000ft nettó.
24 éves fiú vagyok. Szerintetek fenttudnám tartani és még tudnék is eltenni pénzt?
Igazából csak hogy más aki kb ennyit keres és kb ennyi az albija mennyire tud spórolgatni stb. Erre vagyok kíváncsi.
Amúgy minősített hegesztő vagyok ha ennyire érdekel. :)
Tudom hogy ez hülye kérdés stb.. De gondoltam hátha egy nagyjáboli válaszokat kapok és tudok kalkulálni én is hogy mire számítsak.
A béleti díj az legyen rezsivel, közös költséggel mindennel 110 ezer durván. Akkor az után a fizetésedből marad (ha az alsó értéket nézem) 240 ezer. Ez ha nincsennek nagy igényeid, az alap szükségletek kielégítésére tökéletesen elég, de sokkal többre nem. Nyilván attól is függ, másra mennyit költesz, van e autód stb. Egy olcsóbb autó is el tud vinni minden költséget beleszámolvan 50-80 ezer forintot havonta átlagosan, nyilván a használattól is függ. Én azt mondom, hogy egy elfogadható, de "luxus" kiadásokat nélkülöző (többhetes tengerparti nyaralás, rendszeres bulizás szórakozóhelyeken, mindig az aktuális divatos ruhák vásárlása stb) életmódot 200 ezerből meg lehet oldani normálisan. (feltéve, ha kell autó, mert vidéken az sokmindenkinek nélkülözhetetlen)
Szóval havonta 30-60 ezer forintot félre lehetne rakni, az évente 500 ezer körül van. Ebből 5-8 év és egy szerényebb vidéki lakás kezdőrészlete összejön.
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Igen rendelkezem autóval viszont azt én szerelem mivel értek hozzá ha nagyobb baj van egy szerelő haverommal oldom meg.
Munkába járás biciklivel lesz mivel ahol kiadó ez az albi abba a városba dolgozom.
Nincsennek nagy igényeim. Nem járkálok állandóan divatos ruhába.
Főzni tudok magamra tehát kaját se kell rendelnem. Nem hozom ki mindig a legdrágább telefont és nem veszek meg minden felesleges dolgot. Néha a haverokkal eljárunk sörözni és ennyi de leginkább egymáshoz szoktunk menni.
270-et keresek. 55 a hiteltörlesztő, 45 a rezsi. Vígan kijövök belőle.
(van maszek, de arra nem számolok)
#2-es: én is minősített voltam csőre(is)..amyit, mint min. hegesztő soha nem kerestem. (igaz, hibátlan munkát kellett végezni)
A lakásról: fenn tudod tartani. Nagyon fontos a nyugodt háttér, és legyen egy olyan hely, ahol jól érzed magad. Ha ez megvan az albiban, akkor csapj bele, és spórolj is.
Sok szerencsét.
Köszönöm szépen! :)
Rendes tőled!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!