Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Covid idején költözés mérgező...

Covid idején költözés mérgező szülőtől?

Figyelt kérdés

Sziaszok.

Itthon eléggé mérgezővé vált a hangulat.

Anyámmal élek és a tesvéremmel. Covid előtt mind a hárman dolgoztunk. Én terveztem, hogy elköltözök és elkezdem (tudom sajnos későn) az életemet, de jött a Covid. Elkaptuk a vírust és átestünk rajta. Anyám munkahelye szünetelt és végül leszámolt azzal az indokkal, hogy fél a vírustól és nem megy emberek közé. Úgy hogy én dolgozom (havi 500000 ft keresek) és a testvérem dolgozik (közmunkás, értelmi sérült, nem tud máshova menni dolgozni, 30 éves), anyámnak egy év van a nyugdíjig és tele van hitel tartozással így levonása lesz. Ő elvan azzal a tudattal, hogy eltartom ezért nem csinál semmit. De folyamatosan számonkéri az anyagiakat, úgy hogy SEMMIT nem keres. Nap mint nap cirkuszok vannak a semmin. És én már nem bírom tovább, el akarok menni.

Ha elmegyek, akkor 56000 ft lesz a bevételük, 560000 ft helyett.

Önkormányzati lakásban lakunk most.

Anyám 58 éves túlsúlyos és magas vérnyomásos. Oltást még nem akarja.

1 éve nem ment ki a lakásból.

Van valakinek rajtam kívül akinek ennyire elviselhetetlen lett a szülője?

Költözés ilyen esetben megoldás még ha ők nehéz helyzetbe kerülnek? Normáslis esetben nem lenne gond, csak hát covid van.

Júniusban tudnék költözni.

30/f

2021. ápr. 25. 02:34
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
19 nem értem
2021. ápr. 25. 22:11
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el, és utalj nekik minden hónapban pénzt. Így lesz nekik miből élniük( valamennyire) és neked is nyugtid lesz, mert nem leszel már ott velük. Win-win.
2021. ápr. 26. 06:57
 23/26 anonim válasza:
100%

Én osztom azok tanácsait, miszerint költözz! de támogasd. Mi az , hogy "30 évig éltél a nyakán" ? Nem a gyerek kéri az életet, te döntöttél így. Kötelességed őt felnevelni. Honnan tudjátok, hogy mióta dolgozik nem száll be a költségekbe? Valószínűleg anyu depressziós is lett, nem lenne rossz neki egy szakember is, hogy segítsen neki kilábalni ( van tb alapon is )

ebből a helyzetből! Én elmondanám neki őszintén, hogy nem érzem jól magam ebben a közegben, szeretném ha talpra állna, ebben támogatom ahogy tudom, de nekem is van egy életem amit élni szeretnék. Megbeszélni, hogy neked ennyi fér bele amit tudsz neki nyújtani, ez legyen akár a heti bevásárlás, de felnőtt ember, és nőjön fel a feladathoz, hogy lássa el magát mint azelőtt. Ha ez nem tetszik neki, akkor viszont nem adnék választást. Ezt tudod felajánlani és kész. Ha van esze elfogadja. Szereted, de van egy határ, és mindenkinek egy élete van. nem is értem az ilyen szülőket! Igen a "nyakunkon élnek" ( utálom ezt a szöveget! ) x évig, de más az, hogy nem dolgozik csak éldegél a szülőkön, vagy besegít, de anyukával elszáll a ló, és mindent a gyerektől vár.

Őszinte kommunikáció, én ebben bízom, így a te lelkiismereted is nyugodt, szereted őt, de ez így nem mehet tovább! Sok sikert neked!

2021. ápr. 26. 11:12
 24/26 anonim válasza:
100%
Elolvastam a második hosszabb leveledet! Amilyen gyorsan lehet lépj le onnan. Anyád.....nem kommentálnám! 30 vagy, fiatal, nincs olyan dolog amit nem tudnál behozni és fontos az életben. Sok erőt neked!
2021. ápr. 26. 11:20
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Menekülj, én se értek egyet,hogy pénzt adj, fizeted a hiteleket helyette, mindent megtettèl. Én amit megtennèk mèg, nézz utàna milyen ellátásokat kaphatnak, anyukádnak nyugdíj vagy korhatár előtti ellátás néven fut 40-45 ezer forint körül van (ismerős kapta nyugdíj előtt tavalyelőttig),bár jobb lenne, ha dolgozna. Nem tudom mennyi a rezsi, abba lehet beleadnék,nehogy az legyen,hogy kilakoltatjàk őket, de te fizesd be a csekket, ne adj pénzt !
2021. ápr. 26. 22:09
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Költözz, és utalj át havonta 50.000 Ft-ot.
2021. ápr. 26. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!