Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Covid idején költözés mérgező...

Covid idején költözés mérgező szülőtől?

Figyelt kérdés

Sziaszok.

Itthon eléggé mérgezővé vált a hangulat.

Anyámmal élek és a tesvéremmel. Covid előtt mind a hárman dolgoztunk. Én terveztem, hogy elköltözök és elkezdem (tudom sajnos későn) az életemet, de jött a Covid. Elkaptuk a vírust és átestünk rajta. Anyám munkahelye szünetelt és végül leszámolt azzal az indokkal, hogy fél a vírustól és nem megy emberek közé. Úgy hogy én dolgozom (havi 500000 ft keresek) és a testvérem dolgozik (közmunkás, értelmi sérült, nem tud máshova menni dolgozni, 30 éves), anyámnak egy év van a nyugdíjig és tele van hitel tartozással így levonása lesz. Ő elvan azzal a tudattal, hogy eltartom ezért nem csinál semmit. De folyamatosan számonkéri az anyagiakat, úgy hogy SEMMIT nem keres. Nap mint nap cirkuszok vannak a semmin. És én már nem bírom tovább, el akarok menni.

Ha elmegyek, akkor 56000 ft lesz a bevételük, 560000 ft helyett.

Önkormányzati lakásban lakunk most.

Anyám 58 éves túlsúlyos és magas vérnyomásos. Oltást még nem akarja.

1 éve nem ment ki a lakásból.

Van valakinek rajtam kívül akinek ennyire elviselhetetlen lett a szülője?

Költözés ilyen esetben megoldás még ha ők nehéz helyzetbe kerülnek? Normáslis esetben nem lenne gond, csak hát covid van.

Júniusban tudnék költözni.

30/f

2021. ápr. 25. 02:34
1 2 3
 11/26 mindentudó99 ***** válasza:
93%
Én mennék. Jól keresel nyugdíjig támogatnám küldenék neki pénzt azt csá.
2021. ápr. 25. 06:17
 12/26 anonim válasza:
100%
Nézz utána a segélynek, aztán kalkuláljátok ki, hogy mennyiből jönnek ki egy hónapban, mindenféle rongyrázás nélkül. (gondolok itt az üdítőkre, cigire, ilyesmire, ami nem létfontosságú). Költözz, és támogasd őket, de ne elkényeztetve, mert azzal csak a lustaságát (már bocsánat) erősíted. És rá kell venni, hogy kimenjen a lakásból.
2021. ápr. 25. 07:13
 13/26 anonim válasza:
84%
Én is költözni akarok, csak én feleannyit keresek, mint te. Vagyis, a jelenlegi albérleti díjak mellett maradna mondjuk a fizu fele, ami 125 000, abból meg nem tudnék élni is, meg eleget félretenni, megtakarítani, illetve a saját lakástól is még nagyon messze vagyok. Úgyhogy inkább tűrök és maradok itthon.
2021. ápr. 25. 13:50
 14/26 A kérdező kommentje:

Kiegészítem a történetet.

11 éves koromban elváltak a szüleim durván.

Apámmal 20 éves koromban szakadt meg a kapcsolat. Utána még úgy 3-4 évig tartottak a zaklatások ami novembertől-húsvétig tartott egészen nagymamám haláláig és mivel nem apám neve került arra a bizonyos örökösödési papírokra így teljesen megszűnt a kapcsolat.

Anyám apámmal semmit sem (tudott) csinált csak végig nézte ahogy érzelmileg megnyomorodunk és a számítógép világába menekülünk (kockulás).

Hétvégéink nem voltak, pénteken NEKÜNK KELLETT jelentkezni a lakótelepi fülkéből, hogy KELL-E mennünk vasárnap apuhoz vagy sem. Barátaim ez okból nem voltak.

20 évesen tejfehérje allergiás lettem ami sokáig anyám részéről, úgy lett beállítva, hogy semmi bajom sincs csak beképzelem magamnak a hasi fájdalmakat. Lett később szövődménye is a dolognak amit szintén leszart, ez kb 3 évig tartott. De bevallom ez némileg az én hibám.

A lényeg anyámnak rengeteg lehetősége volt az életben amit maga miatt (büszkeségből vagy azért mert azt hitte lesz valami csoda) elcseszett.

2009 körül amikor a MÁV eladta a teherfuvarozást az osztrákoknak (RailCargo hungaria) mindenki tudta, hogy idő kérdése és összevonás jogcímén ki lesz rúgva. Ezt mindenki tudta azt is , hogy mikor.... 2012-ben számoltatták le és kapott végkielégítést. Tehát volt 3 éve kirúgásig amit tudott. Ekkor szűnt meg Esztergom és térsége és került minden Komáromba. Anyám 2 millió 400 ezer ft-ot kapott. Amiből 400 ezer költődött kb hasznos dologra a többit eltapsolta, hiába könyörögtem, hogy végezzünk tanfolyamot vagy ilyesmi, mert éhezni fogunk, de egyik fülén be és a másikon ki. Ez nyáron volt, őszre semmi nem volt meg belőle. Aztán elkezdtem dolgozni egy gyártósoron 80000 ft-ért és utána ő már nem ment el dolgozni és itt kezdődött el az, hogy tartsuk el őt. Közmunkás lett amire BÜSZKE volt. És utána lett egy munkahelye rövid ideig, azért mert a munkaügyi kijelölte neki. 2015-ben megtört a jég mindenki számára: nekem lett egy jó munkahelyem és a testvéremnek is. Közmunkás lett értelmi sérültként egy jó helyen, ami rajtam múlt, mert én elvittem a munkaügyibe be regisztráltatni, mert ha az anyámon múlik akkor a mai napig otthon ülne és gépezne mindnig csak azért mert szégyenli a fiát az utcán. Anyámnak lett egy másik, szabadabb munkahelye amit velünk végeztetett el. 60000 ft keresett, de ha azt nézzük akkor csak 20000-et. Nekem időközben lett másodállásom és 2018-ban megkaptam járulékaimat (előző munkahely adót csalt és nem voltak meg a napjaim) és így van meg az 500000 ft.

Szintén 2018-ban testvérem megkapta élete lehetőségét amit anyám elcseszett. Felvették volna a cégemhez dolgozni és ugyanazt a munkakört kellett volna csinálnia amit eddig, csak nem közmunkásként, hanem rendes alkalmazottként és kapott volna rokkantnyugdíjat. De az orvosi papírja nem volt megcsináltatva mert anyám lusta volt. Mikor kiderült már késő volt mert tudtuk, hogy hónapokik tart kiállíttattni és lecsúszott róla. Félévig tartott kiállíttattni. Úgyhogy azóta is közmunkás.

Most jött a covid, nekem lekellett érettségiznem a munkahely miatt, én akartam, hogy velem jöjjön, mert együtt tanultunk volna, de nem mert, ő öreg hozzá (csak az angol hiányzik neki.). Aztán kiderült, hogy csak írásbeli lesz és elkezdett érzelmileg lehúzni, hogy ő milyen szerencsétlen. És mikor kézhez vettem a bizonyítványomat akkor én voltam a szemét mert nem fizettem ki neki.... Volt miből csak nem akart jönni. Én éreztem, hogy ez az évis ilyen lesz és megkérdeztem újra, hogy nem akarja -e, az mondta, hogy nem. Erre OV bejelenti, hogy csak írásbeli lesz és én vagyok a szemét megint.

Megpróbáltam, mindig úgy alakítani a dolgokat, hogy családként gondolkozom, de nem vezetett semmire. Elfáradtam. 30 éves vagyok és úgy érzem lecsúztam mindenről. Kapcsolatom nem volt, szűz vagyok és lenne magamon mit dolgozni és élményeim nincsenek, csak fájdalmas emlékeim. De már azt érzem, hogy elkéstem. Mire össze szedhetném magam addigra nem hiszem hogy akarok gyereket, hiszen nem ítélhetem a gyerekemet arra hogy huszon akárhány évesen eltemesse az apját.

Azt tudom, hogy van egy testvérem, akiről nekem kell gondoskodnom élete végéig.

Ami fontos, még hogy mozgássérült vagyok, de nem kerekesséked és nem járok bottal.

3-as

Nem élek a nyakám, hanem ő az enyémen és kényelmes neki így. A segge alá raktam egy lakást (miattam kaphattuk meg önkormányzattól, mivel az önkormányzatnál dolgozom).

500000 ezret keresek valóban. A másodállásom éjszakai csomagfutár.

A benzin belevan kalkulálva a fizumba, és mivel felmentek az árak úgy 150000 ft elmegy benzinre/hó, emellett 80-100000 ft lenne az albi.

Anyám miatt hitelkártyám lett amit ellopott és ez miatt hitelekett kellett felvegyek hogy letudjam tenni a jogsit. A többi hitel meg a plusz kiadások miatt kellettek, mert nem ment el dolgozni. Így havi 50000 ft elmegy hitelekre. Marad kb 150-200000 ft és kajáról és talpra állásomról még nem beszéltünk.

Szeretnék elmenni edzőterembe és egyéb helyekre ismerkedni.

Nem tudom, hogyha elköltözöm miért kellene nekem eltartanom továbbra is őket?

Én azt érzem, hogy amíg itt vagyok neki nem fog semmit csinálni mert itt vagyok aki megoldja a problémákat.

Nagybátyám (anyám testvére) ezekre csak annyit mondott ami beleégett a tudatomba, hogy:"Anyád semmit sem csinál csak feléli a jövőnket"

Én már úgy érzem ezt megtette.

Köszönöm ha elolvassátok

2021. ápr. 25. 16:39
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem neked kell róluk gondoskodni, menjél!
2021. ápr. 25. 16:45
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

8: Csak találgatsz erről, hogy meglenne 1 év múlva a 40 év munkaviszonya, csak annyit mondott a Kérdező, hogy most sem dolgozik. !!!

Majd ő megválaszolja, amit TŐLE kérdeztem, nem tőled.

Lepontozni, hogy beszélgetek a Kérdezővel, érdeklődöm az élete iránt, kérdezek a helyzetükről... Pfhh!

Fordított morállal rendelkezik az ilyen illető.

2021. ápr. 25. 16:51
 17/26 anonim válasza:
100%
Na, hát így már mindjárt más a leányzó fekvése. Amit leírtál most kérdező, az nagyon szomorú. Választanod kell, jó lenne mostmár magadat választani. Nem vagy lemaradva semmiről, egy-két év alatt össze tudod szedni magad szociálisan és anyagilag is, de felejtsd el, hogy pénzeled őket. Másik embert kell pénzelned. Magadat.
2021. ápr. 25. 17:42
 18/26 A kérdező kommentje:
Igen anyám kapott egy levelet a nyugdíj szervtől (nem tudom mi a neve) hogy nyugdíjas lehet de sok volt a hiba benne. Elmentünk a nav hoz ahol a nyugdíjat intézik. Elvitte a munka könyvét és össze adtak mindent. Akkor megkapta levélbe hogy 1 évet kell dolgoznia még.
2021. ápr. 25. 18:27
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el, se ufalj nekik zsét higy legyen miből elniük. Kecske is jólllakik káposzta is megmarad.
2021. ápr. 25. 21:08
 20/26 anonim ***** válasza:
90%

18: Akkor kell még dolgoznia, csak akkor lesz nyugdíjas.

Nézzétek meg a nyugdíjszabályokat, mert az utolsó év keresete a döntő, ami a nyugdíj összegét jelenti.

Ebben azért még segíts neki, nem mindegy a családnak, neked sem, hogy teszem azt havi 100 000-rel több nyugdíjat szerezne-e, vagy nem.

Munkaügyi Központtól is járna álláskeresési ellátás 3 hónapig, ha tavaly volt munkaviszonya.

2021. ápr. 25. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!