Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan buktassam le őket,...

Hogyan buktassam le őket, hogy lelakták a lakást?

Figyelt kérdés

Még hó elején voltam a bérlőimnél, de nagyon nem akartak beengedni a lakásba. Olyan fura volt az egész. A folyosón adták ide a pénzt, mert hogy félnek a vírustól, meg a kisfiuk is pont beteg, alszik stb stb. Láttam rajtuk, hogy nagyon nem akarják, hogy bemenjek.

Múlt héten mentem volna újra pár papírral, meg persze megnézni mi a helyzet, de mondták hogy elutaznak egy hétre, ne menjek. A szomszédok is megerősítették ezt. Nem vagyok rá büszke, de ezalatt bementem a lakásba. Rettenetes, amit láttam. Az hogy merő kosz volt minden, egy dolog. De a macska szétkarmolta a kanapét, a fotelt, a falak összefirkálva, a padlószőnyeg csupa Ft folt.

Szóltam nekik, hogy ma már csak mennék, mert odaadnám a papírokat. Persze minden kozmetikázva lett. A bútorok letakarva pléddel, ágytakaróval. A bútorok átrendezve hogy takarjajza falat a szőnyeg foltjain újabb szőnyeg stb. Semmi nem látszott, amit számon lehetett volna kérni.

Ezek után hogyan ugrasszameki a nyulat a bokorból? Természetesen fotóim vannak, de akkor megtudják, hogy bent jártam.

2021. márc. 23. 16:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
16%

Pl.

Megmondod, hogy csőrepedés volt a házban és meg kellett nézni, hogy minden csap el van-e zárva a lakásban.

2021. márc. 23. 16:57
 2/13 anonim ***** válasza:
36%

Jelenleg sehogy.

És ne járkálj be, nem is értem miért van kulcsod, ha ki van adva.

Majd amikor adnák vissza a lakást felméred a szitut és levonod a kaucióból. Addig foglalkozni se kell vele.

2021. márc. 23. 16:58
 3/13 anonim ***** válasza:
28%

Én nem várnék ezzel, szerződést bontanék a károkra hivatkozva.

Utána pedig se kisgyerekes, se állattartó bérlőm nem lenne soha többé.

2021. márc. 23. 16:59
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

"felméred a szitut és levonod a kaucióból"

Ezt mondja egy olyan laikus egyszerű ember, akinek fogalma sincsen milyen költségekkel járnak a kérdésben leírt károk.

Sajnos én is jártam már így, hogy olyan szintre leamortizálták a belső teret a bérlők, hogy a kaució csak töredékét fedezte.

Nyilván ez volt a tanulópénz, azóta már olyan szerződést kötök a bérlőkkel, amiben le van írva hogy bármikor mehetek előre egyeztetett időpontban állagfelmérésre. Illetve nincs zár csere, nincs állattartás. Akinek ez nem tetszik, az megy másik bérleménybe ilyen egyszerű.

Érdekes módon a "normális" emberek szó nélkül belementek.

Ebben az esetben sok mindent nem tudsz tenni, esetleg ha van rá lehetőség emeld meg a bérleti díjat x indokra hivatkozva, hogy a későbbiekben fedezze majd a károkat.

Vagy vállald be azt, hogy számon kéred őket miért lett átrendezve minden, majd benézel a bútorok mögé azzal az indokkal, hogy megnézd nem e sérült a fal a bútorok mozgatása közben.

2021. márc. 23. 17:20
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Oké, Magyarországon nem laktam szerencsére albérletben. Németországban több mint 4 éve lakok albérletben, már a második helyen. Főbérlőt csak átadás átvételkor láttam mindkét helyen és ki is lennék akadva, ha állandóan a nyakunkra járna...
2021. márc. 23. 17:40
 6/13 anonim ***** válasza:
44%
Ez a vállalkozói kockázatod lakás kiadásnál - tök mindegy, hogy futja-e rá a kaucióból - vagy pereskedhetsz velük, vagy lenyeled a békát.
2021. márc. 23. 18:00
 7/13 anonim ***** válasza:
94%
Te is meggondolhatod magad, hogy már nem szeretnéd kiadni a lakást. Ezt közöld velük, és az is, hogy állítsák helyre az eredeti állapotba a lakást, vagy ami tönkrement pótolják. Aztán perszer részletesen átnézni. Nem tartanám őket ott tovább.
2021. márc. 23. 21:07
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Elmégy lakásellenőrzésre es alaposan megnézel mindent. Felemeled a takarót, a szőnyeget, ha kell, félretolod a kanapét, hogy mögé nézz. Bérbeadóként nincs ennyi vér a pucádban? Ha tudtad, hogy foltot takar a pléd, szőnyeg, miért nem emeled fel az ő jelenlétükben?
2021. márc. 23. 21:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Lakbér emelés!!! Tíz ezerrel megemeled a bért.
2021. márc. 23. 21:52
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Tarts egy olyan ellenőrzést, ahol megnézel mindent alaposan.
2021. márc. 24. 09:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!