Ebben az esetben a főbérlő ki bír tenni az albérletből?
Négyen lakunk a lakásban, és úgy szoktuk kifizetni a lakbért, hogy mindenki csak a saját részét adja oda a főbérlőnek. Két napja jöttem rá, hogy a másik 3 lakótársam nem fizetett neki lakbért, csak a rezsit fizetik be. Valószínű a bérlő is tudja ezt, és akár ki is lakoltathat bennünket.
Mérges vagyok mert a többiek miatt lehet, hogy nekem is mennem kell. Vajon ha elmondom a tulajnak, hogy én rendszeresen befizetem az én részemet, akkor engem elküldene a lakásból?
A bérleti szerződéstől függ. Van? Olvasd el, hogy mit írtál alá.
Hogy van az, hogy a főbérlő "valószínüleg" tudja ezt? Nem tünik fel neki, hogy kevesebb pénzt kap?
Itt nem föbérlö meg albérlö, akikröl szó van! A föbérlö nem azonos a tulajdonossal!
A kérdés, hogy egyrészt ki nevére lett kötve a szerzödés, mert az felelös elsö sorban a szerzödés betartásáért.
Ha a tulajdonos nem szólt, hogy valami nincs rendben, akkor a legegyszerübb lenne töle megkérdezni, ilyenkor mi van. Lehet, hogy megbeszélték, hoyg egy ideig csak a rezsit fizetik valami okból, szóval nem érdemes ezel filozófálni, hanem beszélni a tulajdonossal.
Adott esetben az is lehet, hogy te maradhatsz és más lakótársakat kapsz, szóval legjobb az egyenes út.
"Hogy van az, hogy a főbérlő "valószínüleg" tudja ezt? Nem tünik fel neki, hogy kevesebb pénzt kap?"
Úgy értettem hogy a többiek csak két napja mondták el nekem hogy ők nem fizetnek neki, csak eddig még nem jött át szólni érte.
Teged nem fog kitenni. Legkozelebb kulon menj oda fizetni!!
Helyettuk fog mast keresni. Nalunk is ez van. A rendesen fizeto berlot mindig megtartjuk. Aki nem akar fizetni,kirakjuk.
Neked ebbol nem lesz karod,csak tudja meg,h te fizeted rendesen a reszed!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!