Szerintetek mennyi az az összeg ami elég lehet ahhoz, hogy külön költözzünk?
Vidékiek vagyunk, albérletet keresünk, de nem tudjuk mennyi tőkével álljunk neki keresgélni.
1,5-2 szobás lakásokat keresünk ketten, itt az ilyen lakások 75-100 ezerig vannak, mi ilyen 80-90 ezerben gondolkodunk+rezsi.
Bútorozatlant keresünk, bútorokat vennénk is, vinnénk is.
Mindennel együtt 1 milliót tudnánk beletenni, ebbe benne van a lakbér, kaukció, rezsi, bútorok és még magunknak is minden hogy ne haljunk éhen. :) Szerintetek elég vagy várjunk még egy hónapot ezzel?
Kettőnk havi fizetése kb 400-450 műszakpotlékoktóp függően.
Nem értem, hogy ha ennyit kerestek ketten és otthon éltek, hogy hogy még csak havi 1 millió önerőtök van? Most kezdtetek el dolgozni pár hónapja?
Mert ha régebb óta dolgoztok és ennyi fizuból összesen 1 milliót tudtatok megspórolni, akkor érdemes elgondolkodni azon, ilyen rossz pénzügyi kultúrával nem fogtok-e éhen halni albérletben 2 hónap után...
11: Igaz, ha így van és nagyon bólogatok az észrevételre.
De nem tudjuk, így van-e, mert nem azt írták, hogy ennyi a megtakarításuk, hanem hogy ennyit tennének bele egy albérlet indulásába.
13: Aha... érdekes.
Otthon lakva azért ketten havi 280-at ebből meg kéne tudni takarítani, és amikor sok a műszakpótlék, akkor még +50-et.
Az évi 4-4,5 millió.
Köszönöm a válaszokat! Sok mindent tudunk vinni magunkkal, 1-2 olyan alap dolog van amit meg kell vennünk, a többi nem létszükséglet.
Azért csak ennyi a megtakarításunk, mert nem olyan régen váltottunk munkahelyet. Én eddig nem műszakoltam, napi 8 óra, 160 nettó... Ebből leadtam otthon, néha néha költöttem magamra és keveset tudtam félrerakni. Párom eddig vendéglátózott, gondolom sejthetitek mire ment el az a kevés pénze amit félrerakott. Most találtunk 5 hónapja gyári munkát ami itt vidéken jól fizetőnek számít, de az első fizetésből autót vettünk és szerettük volna megvárni, míg lejár a próbaidőnk, ha esetleg bármi lenne ne pénz nélkül legyünk egy albiba. Most jött össze 1 millió kettőnknek.
Kérdező, szerintem elég, egyetértek azokkal, akik azt mondják, első körben költsetek csak a legszükségesebbekre, majd utólag megveszitek apránként, ami kell. Egy újonnan vásárolt lakásban is így kezdenek sokan, mert nincs pénz mindenre.
Drukkolok nektek, hogy sikerüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!