Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Kidobtak otthonról viszont...

Kidobtak otthonról viszont van a házból anyai örökös részem így is lehetséges?

Figyelt kérdés
Lassan 18 éves leszek, sajnos édes anyám elhunyt így az örökség a gyerekekre szállt. Apámmal maradtam aki viszont elég agresszív. Mivel tanulmányaimat nem szeretném befejezni ezért gondoltam arra hogy talán ez az örökség miatt nem tudna kidobni. Kérdésem az lenne ha vissza mennék ki tudna dobni? Vagy az örökség miatt maradhatok?

2021. febr. 14. 05:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
18 éves korodig nem. Ha van özvegyi haszonélvezeti joga a tulajdonrészeden és betöltötted a 18-at akkor igen.
2021. febr. 15. 08:16
 12/16 anonim ***** válasza:
74%

Kérlek (akár privátban) erre válaszolj:

1. Anyukád mikor halt meg? 2013 előtt, vagy után.

2. Apádnak van haszonélvezeti joga, vagy ő is örökölt?

3. Vannak testvéreid? Azt írod, hogy a gyerekei örököltek, tehát nem vagy egyedüli gyermek.

4. Volt anyukádnak végrendelete?

2021. febr. 15. 08:54
 13/16 A kérdező kommentje:

1 kérdés: 3 hét múlva lesz egy éve

2.kerdés: ő is örökölt utána első tulajdonos ő volt a háznak.

3. Igen

4 nem, sajnos hirtelen történt minden

2021. febr. 15. 10:57
 14/16 anonim ***** válasza:
0%

Mivel édesanyád 2013 után halálozott el, így a házat apukád és az elhunyt minden gyereke egyformán örököltétek, tehát apukád is annyit, amennyit egy gyermek (hacsak nem egyeztetek meg másként). Apukád még megörökölhette a haszonélvezeti jogot is.

A 2. pontban írod, hogy apukád volt az első tulajdonosa a háznak. Ez alighanem sántít... Hogyan lett tulajdonosa anyukád is? Megvette a felét?

Netán házasságuk ideje alatt vették (építették), tehát közös volt? Ekkor pedig apukád nem lehetett első tulajdonos (csak anyukáddal együtt).

Legjobb, ha ezzel a kérdéssel jogászhoz fordulsz. Egyes politikai pártoknak néhol vannak ingyenes jogi tanácsadóik.

2021. febr. 15. 13:51
 15/16 qkker1 ***** válasza:
100%

"tehát apukád is annyit, amennyit egy gyermek (hacsak nem egyeztetek meg másként). Apukád még megörökölhette a haszonélvezeti jogot is."

Ez így nem igaz!

A közösen lakott ingatlanból nem örökül semmit, de holtig tartó haszonélvezetet kap!

Minden egyéb ingatlanból egy gyereknyi részt örököl, de azokra nincs haszonélvezet!

2021. febr. 15. 19:13
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem vitatkozom a #15-tel, de a szomszédasszonyom 2013 után nem így örökölt 2 nagykorú lányával. Én az ő esetét vettem alapul, ezért a választ nem is értékeltem.
2021. febr. 15. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!