Mit célszerű belevenni manapság a vírushelyzet miatt egy albérleti szerződésbe a megszokottakon kívül, ahhoz, hogy a bérbe adó is anyagi biztonságban legyen?
Ilyeneket hívják vis maior helyzeteknek.
Az ügyvéddel, vagy a közjegyzővel megbeszéled, hogy ilyen esetekben mit szeretnél és ő írásba foglalja.
De itt pontosan olvashatsz róla:
2-es vagyok és még egy gondolat:
Bár én személy szerint nem is tudom, hogy milyen biztosítékod lehet egy olyan emberrel szemben, aki a vírus miatt elveszíti a munkáját és fizetésképtelenné válik?
A kiköltözésre, illetve a kiköltöztetésre viszont vannak jelenleg is érvényben levő jogszabályok, a
- k9költözési záradék és a
- befogadói nyilatkozat
Az utóbbi nyújt védelmet a bérbeadónak, hogy moratórium alatt is kiöltöztethető legyen a bérlő.
Hogy a bérbeadó IS anyagi biztonságban legyen? Miért, ki van még anyagi biztonságban? A bérbevevő biztosan nincs, a mai árak mellett.
Nem tanácsos úgy lakást kiadni, hogy néhány kieső havi lakbér már veszélyt jelent a bérbeadó anyagi biztonságára. Ez egy üzlet, kockázatokkal.
Nincs igazad!
A bérbevevő anyagi biztonsága pl. függhet attól is, hogy visszakapja vagy sem a kaucióját.
Ha határozott idejű szerződés úgy van szankcionálva, hogy korábbi szerződésbontás esetén nem jár vissza a kaució, akkor vis maior esetén ez nem érvényes, de ezt is a szerződésbe kell foglalni.
Nem a KORONAVIRUS-ra gondoltam kifejezetten, hanem pl. fizetésképtelenség, vagy bármi egyéb okból kifolyólag nem tartja magát (komoly okra gondolok) a szerződéshez. A kaució szolgálhat-e "fájdalomdíjként" pld.? A szerződés szerint van egy éves albérleti szerződésem és ez a bérlő oldaláról borul, én kezdhetem az egészet előlről.
Sok a komolytalan érdeklődő.
Határozott idejű szerződés bontása esetén a szankció a kaució visszatartása szokott lenni, természetesen a szerződésbe beleírva.
Mást nem tehetsz, erővel nem tarthatsz vissza senkit.
Rohadtul nem ilyen válaszra vársz szerintem, de a legjobb amit tehetsz, hogy kicsit a piaci ár alá lősz és ekkor tudsz válogatni a jelentkezők között.
Írhatsz te akármit az akármilyen szerződésre, ha kiadod egy olyan bandának a lakásodat, akik probléma esetén szádba tömik a papírjaidat és kivágnak a házból, vagy ha lelépnek szó nélkül a berendezés felével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!