Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Okozhat gondot a gáz rendszerb...

Okozhat gondot a gáz rendszerben esetleg ha esténként és napközben mikor nem vagyok itthon elzárom a gázt?

Figyelt kérdés

Néha mikor elsétálok a gázmérő készülék, csap előtt a lakásban érzem a szagát, valószínűleg kis mértékben, de szivároghat a szelepnél.

2 nap alatt 0,25 m^3-rel növekedett a fogyasztott gáz mennyiségén az óraállás szerint, azonban nem használtam a sütőt és a konvektoroknál is elvolt zárva a gázszelep.

Nem rég lakom ebben a lakásban, nem ismerem még eléggé viszont nem gondolom ezt normális helyzetnek -már jeleztem a főbérlőmnek az esetet- de addig is az esténkénti elzárásra gondoltam gyors megoldásként.

2020. okt. 8. 00:30
 1/7 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Nem okoz problémát
2020. okt. 8. 03:22
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha még életben vagy, meg a szomszédaid, hívj minél gyorsabban egy gázszerelőt. Nem vicc, legkisebb mértékű szivárgás is okozhat robbanást. Tapasztalat....

Kiguberáltam neked videót bátorításként:

https://www.youtube.com/watch?v=El-r29vbnm4

2020. okt. 8. 05:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hívd ki a szolgáltatót még ma! Ez nem kis szivárgás.
2020. okt. 8. 05:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő válaszokat. Elzártam a főcsapot és továbbra is várom a főbérlőm válaszát.
2020. okt. 8. 22:03
 5/7 anonim ***** válasza:

De miért vársz a főbérlőre? Ilyen esetben nyugodtan a bérlő is kihívhatja a szolgáltatót (sőt akár idegen is, nekem is volt, hogy mentem hazafelé és az egyik háznál erős gázszag volt, nem volt otthon senki a házban, felhivtam a szolgáltatót és küldtek ki szerelőt, megszüntették a hibát). Nem kerül pénzbe.

Mit csinálsz, ha a tulaj le💩ja és jön a hideg, ott maradsz fűtés nélkül, vagy felrobban a lakás? Az drága lesz neked, ha túléled.

2020. okt. 9. 05:28
 6/7 Garott ***** válasza:
Ebben az esetben a felelősség a tied. Ha a szivárgás miatt komolyabb gond keletkezik az a te felelősséged. Ha ég a ház akkor sem a főbérlőt hanem a tűzoltókat kell hívni.
2020. okt. 9. 10:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Ugyanez történt velem is. Én is albérletben lakom, felhívtam a gázszolgáltatót, 1 órán belül kijöttek (pedig hétvége volt) és ingyen megjavították.
2020. okt. 12. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!