Egyes lakástulajdososok, ha kiadják a lakásukat, miért kérnek munkáltatói igazolást, valamint, hogy dolgozzon az ember?
Csak két példa:
Ha teszem fel, én kamionsofőrködtem évekig és gyüjtöttem össze egy jó összeget és az a tervem, hogy most felmondok és egy évet pihenek, nem vezetek, majd egy év múlva megint elmegyek kamionozni és a tartalékomból élek most és pont most költözök el a szüleimtől albérletbe, albérletet keresek és én a tartalékomból fizetem az albérletet + rezsit majd.
Akkor a tulajdonos nem fogad oda, mert nem dolgozok vagy nem tudom, neki nem az a lényeg, hogy rendes ember lakjon ott és tudjon fizetni? Nem mindegy miből van fizetve?
Másik példa:
Ha teszem azt nekem orvos mind két szülőm és nem tanulok már, de még nem is dolgozom, de egyedűl akarok albérletbe menni és a szüleim adnak pénzt, hogy fizessem és megéljek.
Ezesetben a tulajdonosnak nem mindegy, hogy ki adja a pénzt, miből van fizetve?
Nem értem egyes tulajdonosok miért kötnek ilyen feltételt. Mindegy lehetne neki, hogy ki támogat, ki ad pénzt, miből fizetem, van-e munkahelyem vagy nincs, a szülő segít. Egy a lényeg, hogy rendes ember legyen, vigyázzon a lakásra és fizessen. Nem értem, hogy egyes tulajdonosok miért mennek ennyire messzire.
Miért kérnek munkáltatói igazolást egyes tulsjdonosok és mi közük, hogy miből van fizetve?
11: Azzal szerződnek, aki fizeti a díjat, pl. a szülővel.
Ha nem tisztázott a jogi háttér, szoktak végrehajtási záradékot csináltatni közjegyzővel, hidd el, ő felderíti az okirathoz, kitől és hogyan fogja behajtani az esetleges elmaradást, itt tisztázódik, ki a kötelezett. amíg ezek a végrehajtási feltételek nem teljesülnek, nem adják ki a tulajok a lakást.
"Ezesetben a tulajdonosnak nem mindegy, hogy ki adja a pénzt, miből van fizetve?"
Nem, mert a szerződésben van egy fizetési kötelezettség vállalás, és aki ezt vállalja, azzal szerződsz. Kötelességeket és jogokat kapsz, amikor egy szerződést kötsz. Fantommal nem lehet polgárjogi szerződést lefolytatni, jogviszonyba kerülni.
Most is albérletben lakom.
Hírdették másfél éve a lakást kiadásra, hétfőn láttam a hirdetést, szerdán megnéztem, megállapodtunk, hogy csütörtökön találkozunk, úgy is volt és megírtuk a szerződést határozatlan időre de legkevesebb egy évre kifizettem az első bérleti díjjat és 2 havi kauciót, majd már aznap oda is költöztem.
Az albérleti szerződésnél jelen volt a tulaj testvére, mert a tulaj 300 km-re lakik, csak 3-4 havonta jön, minden hónapban a testvére jön és neki kell odaadni a pénzt és, hogy ő utalja vagy elviszi neki, az nem érdekel, amikor jön a tulaj, akkor neki adom oda, ha nem, akkor a testvérének.
Szerződés az nem jegyző előtt volt kitöltve, hane ilyen ingatlanközvetìtő volt a tulaj testvérével. Semmi igazolás, semmi számlakivonat nem kellett, csak annyit kérdezett, hogy merre dolgozom és ennyi. Mindig rendben fizetve is lett minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!