Egyes lakástulajdososok, ha kiadják a lakásukat, miért kérnek munkáltatói igazolást, valamint, hogy dolgozzon az ember?
Csak két példa:
Ha teszem fel, én kamionsofőrködtem évekig és gyüjtöttem össze egy jó összeget és az a tervem, hogy most felmondok és egy évet pihenek, nem vezetek, majd egy év múlva megint elmegyek kamionozni és a tartalékomból élek most és pont most költözök el a szüleimtől albérletbe, albérletet keresek és én a tartalékomból fizetem az albérletet + rezsit majd.
Akkor a tulajdonos nem fogad oda, mert nem dolgozok vagy nem tudom, neki nem az a lényeg, hogy rendes ember lakjon ott és tudjon fizetni? Nem mindegy miből van fizetve?
Másik példa:
Ha teszem azt nekem orvos mind két szülőm és nem tanulok már, de még nem is dolgozom, de egyedűl akarok albérletbe menni és a szüleim adnak pénzt, hogy fizessem és megéljek.
Ezesetben a tulajdonosnak nem mindegy, hogy ki adja a pénzt, miből van fizetve?
Nem értem egyes tulajdonosok miért kötnek ilyen feltételt. Mindegy lehetne neki, hogy ki támogat, ki ad pénzt, miből fizetem, van-e munkahelyem vagy nincs, a szülő segít. Egy a lényeg, hogy rendes ember legyen, vigyázzon a lakásra és fizessen. Nem értem, hogy egyes tulajdonosok miért mennek ennyire messzire.
Miért kérnek munkáltatói igazolást egyes tulsjdonosok és mi közük, hogy miből van fizetve?
"Ha teszem fel, én kamionsofőrködtem évekig és gyüjtöttem össze egy jó összeget és az a tervem, hogy most felmondok és egy évet pihenek"
Mert ez sajnos ritka, a bérlők többségének a feneke is kilóg a gatyából, nincsen semmi pénzük, sőt, munkájuk se, csak beköltöznek, aztán nem fizetnek.
Te olyan vagy, mint a fehér holló.
Egyébként én pont ilyen bérlőt szeretnék, preferálom, akár előre is lehet fizetni, jobb a határozott idejő szerződés, pl. 3, 6, 12 havonta megújítva, mint a havonta automatikusa hosszabbodó.
Csak hát ezt feladtam egy idő után, mert nem nagyon vagytok.:)
2. vagyok, folytatom.
"Miért kérnek munkáltatói igazolást egyes tulsjdonosok és mi közük, hogy miből van fizetve?"
Azért, mert a magyar piacon az a jellemző, hogy fizetésképtelen emberek költöznek be.
Ahogy írtam, a másik verzió, hogy fizessen előre, ne havonta, az teljesen O.K. nekem.
És csak addig szól a szerződés, amit ki is fizetett.
A törvények a bérlőt védik nemfizetés és rongálás esetén is, nagyon rizikós dolog a lakáskiadás.
"Egy a lényeg, hogy rendes ember legyen, vigyázzon a lakásra és fizessen."
Igen, de ezt hogy állapítod meg egy vadidegenről?
Pl. a munkáltatói igazolás mutatja, hogy fizetőképes.
Hogy fizet is, és rendes is és vigyáz is, az pedig csak a bentlakás alatt derül ki.... De megvan az esélye, hogy romokban kapod vissza a lakást, vagy eladja a lakésmaffia.
A tulajdonos honnan lehet biztos abban, hogy a bérlö fizetni fog, ha nem kap fizetést? Attól, hogy te - vagy más valaki - azt állítja, hogy van X összegü spórolt pénze, azt vagy elhiszi, vagy nem, másrészt attól is tartanak sokan, hogy még ha most van is az illetönek elég a bankban, fél év múlva már lehet, hogy nincs semmilye.
HA teszem azt, elköltöd egy hónap alatt a pénzedet, azután miböl fizetsz neki? Miért kellene megbíznia benned, hogy nem így lesz?
Ha meg a másik esetet vesszük, hoyg jól keresö szüleid vannak - ha te veszel ki lakást, akkor te kötötted a szerzödést, a szüleiden nem követelheti a lakbért, ha te nem fizetsz. Persze ha ebben az esetben nem te, hanem a szüleid írják alá a szerzödést, az más.
Azt kell megértened, hoyg a tulajdonos nem tudhatja, te milyen ember vagy, mennyire leszel becsületes a fizetéssel, ezért cbiztosra akar menni.
"és gyüjtöttem össze egy jó összeget "
Ugye te sem gondolod komolyan, hogy álruhás milliomosok nyomorognak szutyok albérletekben?!
#7 A "jó összeg" simán lehet mondjuk 10 millió, amiből lakást még nem kapsz, de albérletben elvagy belőle. Most ne gyere azzal, hogy a hiteltörlesztő is ennyi lenne, mert nem mindenki szeret hitelt felvenni, főleg, ha 1-2 év kell még, hogy megvegyen egy lakást, vagy ha arra játszik, hogy lefelé indulnak az ingatlanárak.
Én hasonló helyzetben vagyok, mint a posztoló, csak én dolgozom, de szabadúszóként, tehát nincs egyetlen munkahelyem, ami ilyen igazolást adna.
#8, Akar kettot is kapsz. Anyosomek 4 millaert arulnak egy hazat.
Azt meg matekozt ki legyszi hogy mivel jobb alberletet fizetni plusz felretenni a lakasra/hazra, mint csak reszletet fizetni, es nem letszukseglet felretenni, ha ugyanannyi a hitel es a berlet is.
Ahol 4 milláért veszel házat, az valszeg nem olyan környéken van, ahol az ember 1-2 év alatt összeszedi a hátralévő pénzt egy városi lakáshoz.
A hitelellenességnek, elismerem, hogy nálam főleg érzelmi okai vannak: 1) a családomban sosem vettünk fel hitelt, nem szoktuk meg, 2) ha veszek egy lakást, az első perctől kezdve a magaménak akarom érezni, nem félig a bankénak, 3) most egy kedves, nem túl gazdag idős nőtől bérlem a lakást, inkább tömöm az ő zsebét, mint egy bankét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!