Hol kezdjem? Ti hol kezdenetek?
A lenyeg, hogy szakma es erettsegi utan ugy dontottem hogy nekivagok a nagyvilagnak. 2 honapig meg dolgozok, hogy legyen eleg penzem az alberletre, kauciora, ilyenek.
Viszont nem ertek hozza, hogy kell csinalni, kis faluban lakom, nincsen ismerosom Pesten..
Ti hogy kezdenetek?
Eloszor neznetek munkat...Aztan kiderul egy het mulva behivnak, de meg nem lakok Pesten..Na akkor mi van? De addig mig nincs munka, addig hogy kezdjek el egyedul lakni? (Mondjuk szobaba, de ugy egyedul hogy szulok nelkul konkretan munkanelkulikent ertitek)
Mert arra gondoltam kiveszek egy szobat valahol, aztan a lakashoz kozel keresek munkat, lesz mondjuk 2 honapom (addig ugy is tart a sporolt penzem)
De mi van ha talaltam munkat oke, es mennem kene interjura de nem tudok mert nincs lakas...Szoval aznap akkor koltoznom kene, es lehet fel se vesznek, szoval feleslegesen koltoztem annak a munkahelynek a kozelebe direkt...
De ha meg kiveszek egy albit es ugy keresek munkat meg lehet nem talalok munkat es elfogy a penzem es mehetek haza anyahoz 🤣 Egyebkent varrono szakmaval el lehet helyezkedni? Lehet tul komplikalom de meg tomegkozlekedni se tomegkozlekedtem nemhogy Pesten ahol nem is ertem hogy vannak a keruletek, mert elvileg nem sorba hogy a 13. mellett van a 14. hanem igy ossze vissza vagy nem tudom, meg hogy minek van fold alatti, es hogy azt nem lehet nelkulozni? Ja es a felnott berlet ami 9500 az mindenre jo vagy csak a buszra? Es kulon kell venni metro meg villamos berletet? Mennyibe kerulnek ezek a berletek?
130 km nem sok, max. 2 óra út háztól házig, de lehet 80 perc is autóval.
Szervezz egy napra több interjút, mondd, hogy vidékről jössz.
Pesten is utaznak naponta ennyit munkába emberek reggel és este, 4-5 órába is telhet átutazni a várost. Ott nézz munkahelyet, ahova befutnak a járatok tőletek, akár autó az, akár busz, akár vonat.
Nem életszerű az 1 héten belüli kezdés!
Mondjuk most már nov. 1-jei kezdésre már nem is felvételiztetnek, hanem már szerződtetnek.
"ugy egyedul hogy szulok nelkul konkretan munkanelkulikent ertitek"
Most hogy laksz? Szüleidnél külön szobában, esetleg külön lakrész, külön emelet?
Azzal a lakrésszel mi lesz? Azt most te tartod fenn? És ha elköltözöl, akkor is fenntartod? Akkor két lakást tartasz fenn, miközben lakbért is fizetsz, az az elszegényedés receptje. Jó lenne kiadni, amit otthagysz, és abból is lenne bevételed. Vagy add el, és vegyél egy picike sajátot a szülőfalud és Pest közt félúton, ami kijön annak az árából.
Dédszülőktől, nagyszülőktől örökölt ingatlan van/lesz?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!