A vírus idején állítólag munka nélkül maradt,engedtem hogy a 2 havi kauciót felhasználja 2 hónapi lakbérre.
Kértem,hogy törlessze vissza,ígérte hogy nyárra mind egy forintig visszatörleszti. (Hiszen a kaució a szerződés szerves részét képezi)
Azóta 1 forintot sem láttam abból a törlesztésből.
Mit tudok tenni? Erre hibatkozva el akartam küldeni,szerződésszegés miatt,de még neki áll feljebb,hogy ha ilyen okos vagyok akkor mutassak erre vonatkozóan egy jogszabályt.
Felmondhatsza szerződés alapján. Mivel a kaucióval adós, azt felélte, igy jogos a felmondás. Én már a fenyegetőzése miatt is felmondanék. Ki a fenének van szüksége fenyegetőző bérlőre? Hol akar feljelenteni? Mondj fel, állj a sarkadra.
2020. aug. 28. 22:22
12/20 A kérdező kommentje:
Rendben,köszi a válaszokat.
Sajnos valószínűleg látja,hogy van kivel. Fiatal egyetemista lány vagyok és az örökölt lakást adom ki, ő pedig egy középkorű eléggé “prolis” nő.
Nyilván látja,hogy van kivel sajnos,de megpróbálok a sarkamra állni.
2020. aug. 28. 22:44
13/20 A kérdező kommentje:
Lehet,hogy megpróbálom bevonni a barátomat is, ő talán “ijesztőbb” lehet a számára.
2020. aug. 28. 22:45
14/20 anonim válasza:
Sajnos, a fejedre nőtt a bérlő. Mindenképp fel kell mondanod neki. Most csak a kauciót nem pótolja visszá, pár hónap múlva már lakbért és rezsit sem fog fizetni. A feljelentés abszurd. Rendőrség nem foglalkozik ilyennel. Mégis, milyen jogcímen jelentene fel? Azért mondasz fel neki, mert fel akarsz. Kész. Ehhez jogod van. Függetlenül a kauciótól.
2020. aug. 28. 23:11
15/20 anonim válasza:
Azt azért érdemes itt megjegyezni, hogy ha fel is mondasz neki, az nem jelenti azt, hogy rögtön meg is szabadulsz tőle. Ha ő nem költözik ki önként, akkor jogi útra kell terelned az ügyet, ami viszonylag sokáig tart.
2020. aug. 28. 23:19
16/20 anonim válasza:
Legközelebb ne legyél ilyen hülye és közjegyző előtt kössetek szerződést
2020. aug. 29. 09:48
17/20 xswerdy válasza:
a követelőzés nem büntetőjogi kategória. Pláne egy tartozás megadásának követelése. Ő mutasson jogszabályt, hogy mire hivatkozva jelentene fel.
2020. aug. 29. 15:31
18/20 anonim válasza:
Én is albérletben lakom (munkahely) miatt. A mostani albérletben már több éve, minden gond nélkül. A főbérlő elmondta, hogy neki is sok problémája volt az előző lakókkal, míg rá nem jött a megoldásra. Minden számla és szolgáltatás (internet, telefon, tv, víz, villany, távhő .. stb) az Ő nevére van megkötve, a csekkek az Ő lakcímére érkeznek, Ő fizeti be személyesen. Minden hónapban egyszer jön a befizetett csekkel, és elszámolunk. Nemfizetés esetén bemegy a szolgáltatóhoz, és felfüggeszteti (megszünteti) a szolgáltatást.Az előző lakóival ez történt. Senki nem marad szívesen pld. áram nélkül (villanyóra a lépcsőházban), vagy Tv és internet nélkül.Minden főbérlőnek meg kell találni azt a lehetőséget, hogy nemfizetés esetén hogy tud mihamarabb megszabadulni a nemkívánatos lakóktól.
2020. aug. 29. 18:48
19/20 A kérdező kommentje:
Nálam sajnos nem csak rezsivel volt gond. 2 havi laknért is a kaucióból kellett levonni.
A rezsit azt nagyrészt fizették,nyilván azért,mert az kevesebb összeg volt..
2020. aug. 29. 19:11
20/20 anonim válasza:
Azonnal mondj fel a bérlődnek ha nem pótolja vissza a kauciót záros határidőn belül hisz két hónapja nem fizet. A kaució nem arra van jogilag hogy ebből pótold az elmaradt lakbért, az egy pénzügyi biztosíték arra az esetre ha a szerződés végén lenne javítanivaló az ingatlanon és a rezsi végelszámolásakor. Ami fennmarad az jogilag visszajár a bérlőnek.
Tényleg ne hagyd a fejedre nőni mert csúnya pénzügyi deficitet fog maga után hagyni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!