Mi van akkor, ha a bérbeadó nem hajlandó átvételi elismervényt adni, vagy azt aláírni a bérleti díj átvételéről?
Milyen kár érhet engem a jövőben, ha már a szerződés létrejötte előtt kijelenti a bérbe adó, hogy nem szeretné majd minden hónapban aláírni az átvételi elismervényt a lakbér kifizetéséről?
Tetszik a hely, de zavar, hogy nem lesz semmi a kezemben, amivel bizonyítani tudom, hogy fizettem. Belemenjek így is?
Ha nagyon tetszik a lakás, írjatok szívességi lakáshasználati szerződést (lakhatás rezsiért cserébe szívességi alapon). Ez neki jó, mert van szerződés, papíron nem kell érte fizetned bérleti díjat. Kitenni kitehet, mert mondhatja, hogy másra kell neki a lakás, de nem lehet megfogni az adózás miatt. Kell hozzá némi bizalom, de én 6 évig laktam így egy nagyon normális tulajnál, nem volt semmi gond, kapta a pénzt zsebbe, a rezsi mehetett utalva.
Vagy mondd meg neki, hogy a biztonságért cserébe hajlandó vagy kifizetni az adót a bérleti díjon felül, de akkor kérsz róla átvételit. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!