Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulaj fényképeket kér az...

Tulaj fényképeket kér az okmányaimról, biztonságos?

Figyelt kérdés
Házat készülök bérelni éppen, és a tulaj holnap beszélne a jegyzővel akihez mennénk szerződést írni. Elküldtem neki az adataimat, de fényképet is kér az okmányaimról (személyi, lakcímkártya, adókártya). Ez megszokott dolog és biztonságos elküldenem?
2020. júl. 12. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Én a 22.20-as vagyok és nem tudom, hogy mit tud vele kezdeni, de ilyet nem szoktak kérni a bérlőtől a bérbeadók. Még a közjegyző sem, tehát ennek nyilván oka van. A mai világban, amikor annyira hangsúlyos a "személyes adatok védelme " - ennek is nyilván oka van - ráadásul pillanatok alatt meg lehet tekinteni a személyes megjelenéskor, akkor ne variáljon már a bérbeadó ilyesmivel!

Mondom mindezt neked bérbeadóként.

2020. júl. 13. 09:36
 12/17 anonim ***** válasza:
67%

Mit tud vele kezdeni?

Á semmit...

Csak csinál egy hamisítvány, ezekkel kikér a telefontársaságodtól egy SIM kártyát, hozzáfér a natbankodhoz, leemeli a rajta lévő összeget.

Nem olvastok híreket?

Valaki aki egy olcsó eladó lakáshirdetésre jelentkezett, így bukott vagy 50 millát...

2020. júl. 13. 09:38
 13/17 anonim ***** válasza:
77%
Nem hiszem hogy biztonságos... Laktam már albérletben sose kértek fotót .... Ráadásul mindent mindig személyesen írtunk közjegyző jelenlétében....ne legyél jó hiszemű
2020. júl. 13. 09:39
 14/17 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, nem kuldtem el vegul a fenykepeket, azt mondta a tulaj nem problema. Azzal hogy az adatokat viszont elkuldtem vissza tud elni?
2020. júl. 13. 12:31
 15/17 anonim ***** válasza:
31%
A szerződésekben szerepel mindkét fél adata. Miért élne már vissza vele? Mikor mentek aláírni a szerződést, hogy megszűnjön a paranoiád? Vagy ott se mutatod meg az irataidat???
2020. júl. 13. 12:48
 16/17 anonim ***** válasza:
78%
#13 vagyok nem értem néhányan miért pontoztatok le... De köszi...
2020. júl. 13. 13:49
 17/17 anonim ***** válasza:
18%

Ha veszel egy telefont előfizetésre és az ügyintéző meglátja az adatait vigyázz mert vissza fog vele élni és VÉGED.

A tulajnak ne mond meg a valódi neved se. Semmi adatot. Mert VÉGED.

Úgy legyen a szerződésben, h a tulaj minden adata részéről pedig semmi.

Pénzt ne adj neki, mert RAJTA VAN AZ UJJLENYOMATOD.

Pénzt ne utalj neki, mert az utalásban ott lesz a neved és számlaszámod és ha ezt megtudja VÉGED.

A kulcsot vedd el, onnantól tiéd az ingatlan. Nem kell, h tudja a neved. Egyszerűen a tiéd. Mivel 100ad IQ alatt alapjogon a tiéd bármi amire bambán ránezel.

2020. aug. 1. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!