Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit jelent a két havi kaució...

Mit jelent a két havi kaució albérlet esetén?

Figyelt kérdés

Még soha sem voltam albérletben, így sajnos, még tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Egy másik városban nézek állásokat, meg kiadó albérletet. Ott láttam a hirdetésben, hogy +két havi kaució. Mi történik, ha kifizetem és egy hónap után nem jön össze a munka, akkor buktam a befizetett két havi kauciót, vagy ez lelakható és utánna kell kiköltözni?

Kérem, aki tud segítsen tisztán látni, hogy mire kell szerződéskötéskor figyelni!

Köszönöm!

2020. júl. 10. 11:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
62%

#10 Miért lenne a zárcsere a tulajdonos költsége meséld már el légyszíves. Én adom a lakást ami zárható, ha kiköltözik akkor véletlenül nála maradhat egy másodpéldány és akár ő is bemehet a lakásba miközben ott már más lakik.

Ha zárat szeretne cserélni, akkor az én beleegyezésemmel kicserélheti, és ad belőle egy példányt nekem hogy ha csőtörés, rövidzárlat, dugulás miatti azonnali beavatkozás szükséges akkor be tudjak menni, vagy a szakembereket beengedni. Azért gondolj bele, egy fenn felejtett edény a főzőlapon okozhat tüzet mint itt multkor is hallottuk. Ha ilyen esetben a tüzoltó berugja az ajtót tokostól akkor azt a kárt ki fizeti? Mert én nem ha kulcsom, ergo lehetőségem sem volt beengedni roncsolás nélkül. Kiköltözéskor megkapja a zárat és a nálam levő példányát a kulcsnak.

#2 Ezen a kaució kié, és miért használja ha az enyém, annyit rugóztok hogy a tévedések és viták elkerülése végett a múltkor egyik bérlőmnek felvetettem hogy adja a két havi kauciót fizikai aranyban. Kap bármely zálogházban. Így nincs ez a kérdés hogy kié, nincs az hogy használom az ő pénzét. Nálam van letétbe helyezve és ha nincs kár a kiköltözéskor akkor visszakapja. Meg is jelölheti nehogy trombitarezet adjak vissza. Nem nagyon akartak élni ezzel a dologgal.

2020. júl. 10. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!