Még soha sem voltam albérletben, így sajnos, még tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Egy másik városban nézek állásokat, meg kiadó albérletet. Ott láttam a hirdetésben, hogy +két havi kaució. Mi történik, ha kifizetem és egy hónap után nem jön össze a munka, akkor buktam a befizetett két havi kauciót, vagy ez lelakható és utánna kell kiköltözni?
Kérem, aki tud segítsen tisztán látni, hogy mire kell szerződéskötéskor figyelni!
Két havi bérleti díjnak megfelelő összeget leteszel biztosíték gyanánt a tulaj kezébe, hogy ha van kár a lakásba akkor az fedezze. "Természetesen" nem kamatozik az összeg, és az esetek 99%-ában ilyen-olyan kifogással nem kapod vissza.Max."lelakhatod". A hiba keresés meg-aki keresni akar az talál.
2020. júl. 10. 11:16
2/11 anonim válasza:
1+Szóval ezt a pénzt-ami elvileg a te pénzed, elteszi, és kamatmentesen a sajátjaként él vele. Hozzá teszem: jogtalanul, mert egyenesebb, ha utólag rendezed a dolgokat.
2020. júl. 10. 11:17
3/11 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha kiveszek egy lakást, kicseréltethetem a zárakat, hogy csak nekem legyen kulcsom, vagy ez szabálytalan?
Ki kell külön kötni a szerződésbe? (természetesen, ha kiköltözöm, akkor visszacseréltetném) Van-e beleszólása a tulajnak?
2020. júl. 10. 11:23
4/11 anonim válasza:
Ha aláírsz egy éves szerződést, és egy hónap múlva te egyoldalúan felbontod azt, akkor épeszű bérbeadó lenyeli a kauciót.
És akkor még örülhetsz neki hogy ennyivel megúsztad, mert szerződéstől függően a hátralévő hónapokat is követelheti tőled...
2020. júl. 10. 12:00
5/11 A kérdező kommentje:
#4 Hűha, ebbe bele sem gondoltam...
Jó, hogy írtad, erre is figyelni fogok! De mi akkor a megoldás? Sajnos, semmi garancia sincs arra, hogy összejön hosszú távra a munka. Milyen albérletet célszerű ilyen esetben keresnem?
2020. júl. 10. 12:06
6/11 anonim válasza:
3 Hiába mondják, hogy zárat cserélhetsz-a valóságban minden bérbeadó nem szereti és az esetek nagyon nagy többségében nem is járulnak hozzá, ahogy ahhoz sem, hogy szétfurkáld a falakat.
2020. júl. 10. 12:07
7/11 A kérdező kommentje:
#6 És ha elmegyek munkába, akkor a tulaj kedve szerint felkereshet és szétnézhet a lakásban? Egyáltalán nem vagyok gazdag, de arra a pár forintra, amit megkerestem, szeretnék vigyázni! Gondol egyet és bejön, míg én nem vagyok ott? Már előre parázok! Mi a korrekt megoldás?
2020. júl. 10. 12:14
8/11 anonim válasza:
Hotel, hostel, napi kiadású magánlakás.
2020. júl. 10. 12:14
9/11 anonim válasza:
7: Nem mehet be, megvetted a birtokjogot, ellenőrizni bejöhet, ha otthon vagy és beengeded, általában havonta vagy ritkábban szokás bejárást tartani.
2020. júl. 10. 12:16
10/11 anonim válasza:
7 Igen. Ha egy kutakodót kifogsz, akkor az bizony megjelenik, mikor nem vagy otthon. A helyes az lenne, ha a szerződéssel a kezedben, azonnal automatikus zárcsere következne, ami a lakástulajdonos költsége lenne. Hiszen te az egész lakásért fizetsz. All in a díjban-ami közvetlenül nem a fogyasztáshoz kapcsolódik, hanem a lakáshoz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!