Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit jelent a két havi kaució...

Mit jelent a két havi kaució albérlet esetén?

Figyelt kérdés

Még soha sem voltam albérletben, így sajnos, még tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Egy másik városban nézek állásokat, meg kiadó albérletet. Ott láttam a hirdetésben, hogy +két havi kaució. Mi történik, ha kifizetem és egy hónap után nem jön össze a munka, akkor buktam a befizetett két havi kauciót, vagy ez lelakható és utánna kell kiköltözni?

Kérem, aki tud segítsen tisztán látni, hogy mire kell szerződéskötéskor figyelni!

Köszönöm!

2020. júl. 10. 11:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
Két havi bérleti díjnak megfelelő összeget leteszel biztosíték gyanánt a tulaj kezébe, hogy ha van kár a lakásba akkor az fedezze. "Természetesen" nem kamatozik az összeg, és az esetek 99%-ában ilyen-olyan kifogással nem kapod vissza.Max."lelakhatod". A hiba keresés meg-aki keresni akar az talál.
2020. júl. 10. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
8%
1+Szóval ezt a pénzt-ami elvileg a te pénzed, elteszi, és kamatmentesen a sajátjaként él vele. Hozzá teszem: jogtalanul, mert egyenesebb, ha utólag rendezed a dolgokat.
2020. júl. 10. 11:17
 3/11 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha kiveszek egy lakást, kicseréltethetem a zárakat, hogy csak nekem legyen kulcsom, vagy ez szabálytalan?

Ki kell külön kötni a szerződésbe? (természetesen, ha kiköltözöm, akkor visszacseréltetném) Van-e beleszólása a tulajnak?

2020. júl. 10. 11:23
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Ha aláírsz egy éves szerződést, és egy hónap múlva te egyoldalúan felbontod azt, akkor épeszű bérbeadó lenyeli a kauciót.

És akkor még örülhetsz neki hogy ennyivel megúsztad, mert szerződéstől függően a hátralévő hónapokat is követelheti tőled...

2020. júl. 10. 12:00
 5/11 A kérdező kommentje:

#4 Hűha, ebbe bele sem gondoltam...

Jó, hogy írtad, erre is figyelni fogok! De mi akkor a megoldás? Sajnos, semmi garancia sincs arra, hogy összejön hosszú távra a munka. Milyen albérletet célszerű ilyen esetben keresnem?

2020. júl. 10. 12:06
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
3 Hiába mondják, hogy zárat cserélhetsz-a valóságban minden bérbeadó nem szereti és az esetek nagyon nagy többségében nem is járulnak hozzá, ahogy ahhoz sem, hogy szétfurkáld a falakat.
2020. júl. 10. 12:07
 7/11 A kérdező kommentje:
#6 És ha elmegyek munkába, akkor a tulaj kedve szerint felkereshet és szétnézhet a lakásban? Egyáltalán nem vagyok gazdag, de arra a pár forintra, amit megkerestem, szeretnék vigyázni! Gondol egyet és bejön, míg én nem vagyok ott? Már előre parázok! Mi a korrekt megoldás?
2020. júl. 10. 12:14
 8/11 anonim ***** válasza:
83%
Hotel, hostel, napi kiadású magánlakás.
2020. júl. 10. 12:14
 9/11 anonim ***** válasza:
97%
7: Nem mehet be, megvetted a birtokjogot, ellenőrizni bejöhet, ha otthon vagy és beengeded, általában havonta vagy ritkábban szokás bejárást tartani.
2020. júl. 10. 12:16
 10/11 anonim ***** válasza:
12%
7 Igen. Ha egy kutakodót kifogsz, akkor az bizony megjelenik, mikor nem vagy otthon. A helyes az lenne, ha a szerződéssel a kezedben, azonnal automatikus zárcsere következne, ami a lakástulajdonos költsége lenne. Hiszen te az egész lakásért fizetsz. All in a díjban-ami közvetlenül nem a fogyasztáshoz kapcsolódik, hanem a lakáshoz.
2020. júl. 10. 12:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!