Mennyire gyakori hogy jövedelem igazolást kér a tulaj a leendő bérlőtől?
Ha aláírsz egy szerződést, az már egy komoly kötelezvény. Megfigyelésem alapján azok teszik ezt, akik imádnak a másik pénztárcájában kutakodni,és mit hol lehet még jobban lehúzni és ez is egy pont, hogy a szerződéshez képest a következő évben már emeljenek, és nem normál összeggel. Szóval az ilyenek felejtősek, mert nem egyenes emberek.
A normális lakáskiadók teljesen másképpen teszik a dolgukat.
Magyarországon nem gyakori.
Eddig csak olyat hallottam, hogy itt vagy ott külföldön ezt így szokás, de én még nem találkoztam olyan bérbeadóval, aki kért volna.
Egy normális országban ezen nem akadnék fenn, tényleg nyugodtabb lehet a tulaj, ha tudja hogy van munkátok.
Viszont ez nem egy normális ország ilyen szempontból, sok a wannabe "ingatlanbefektető", aki az utolsó fillért is a fogához veri. Ha meglátja, hogy jól keresel, akkor tuti hogy pofátlan módon próbál majd emelni.
Kérd a munkáltatóit fizetési összeg feltüntetése nélkül (csak jogviszony jellege és ideje, esetleg betöltött munkakör szerint).
Pont a bérbeadónak jelent majd piaci előnyt az ilyen információ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!