Aki nem tud megfizetni 2 havi kauciót, az később sem tudja majd a bérleti díjat?
7 évig voltam bérlő, és most, hogy vettem egy saját kuckót, kezdem átérezni a másik oldalt is. Szeretném az egyik szobát kiadni, de meglepően sokan jönnek azzal, hogy van munkájuk stb., de nem lehetne-e csak egy havi kaució.
Ha van munkája, miért jelent gondot a kéthavi kaució? Nekem sem volt rekord fizetésem több éven át, ennyi tartalékom mégis volt mindig. Lehet bízni abban, hogy a bérleti díj majd ezek után nem fog elkezdeni akadozni, netán egyszer csak majd nem fizet? Olvastam, hogy járvány miatt most sokan belemennek a mindössze egyhavi kaucióba, amit én kevés biztosítéknak érzek.
Én nem tudom,hogy mások mit csinálnak, vagy mennyi kaucióval érzik biztonságban magukat, de az biztos, hogyha nálam valaki akár a bérleti díjon, akár a kaució mértékén alkudozni próbál, az nálam szóba sem jöhet. Világosan leírom a hirdetésben, hogy mik a feltételeim, ha azok nem felelnek meg, tessék másikat nézni!
Nekem a tendenciával van bajom - ez gyakran előremutat - ilyen mentalitású emberrel nem szeretnék üzleti kapcsolatban lenni.
Azért szobabérlésnél is lehet akár több mint 2 havi kaució a kár, mert le lehet hányni a falat vörösborral, összehugyozni/vérezni az ágyat, poloskát behurcolni, tönkre vágni mosógépet/hűtőt, eldugítani fürdőkádat, vagy ahogy itt nemrégiben olvastuk, felgyújtani a konyhát/lakást.
Aki bármiben is alkudozik, azt nem érzem stabilnak anyagilag és egy bérbeadás enélkül is rizikós. Ettől még lehet mellényúlni, egy alku nélkülivel is lehet ráfázni, de ennek a lehetőségét igyekezzen a saját érdekében a bérbeadó kizárni.
A bankoknál sem lehet alkudozni az önrészen, pedig lehet, hogy az illető végig becsülettel fizetne, ez őket nem érdekli, mert ez nem piac.
Speciel írtam a lakásfelgyújtást is és nem a kisujjamból szoptam a példáimat, mindegyiket innen szedem és bérlők írták!
Természetesen, majd ha lesz kiadó lakásod annyit kérsz kauciónak amennyit akarsz, vagy akár el is tekinthetsz tőle, de ameddig csak egyik oldalról látod a dolgokat, addig engedd meg, hogy a bérbeadó döntsön a saját ingatlanával kapcsolatban! ... te meg legfeljebb keress másikat!
"mindegyiket innen szedem és bérlők írták!"
Na, te viszont álmodban vagy bérbeadó, ha erről az oldalról szeded a tapasztalataidat :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!