Komolyan mindig mindent tönkretesznek a bérlők?
Szüleimnek van egy belvárosi lakásuk és egy tihanyi nyaralójuk amikett egész évben kiadnak. van, hogy csak egy hétre jönnek, de van, hogy több hónapra. A lakásban például 2 éves szerződéssel vannak reggel 9 től este 7-ig masszázstanfolyamosok.
Elsősorban őróluk szeretnék beszélni. Ők ugye mindenféle zsírokkal olajokkal foglalkoznak. Meg van beszélve, hogy nagyon vigyáznak a lakásra. Erre mi fogad? Mindenhonnan zsöpög az olaj. a kilincseket ha megfogom az egész tenyerem csillog. a padló? Életveszélyes. Van egy szürke régi ikeás szövetfotel. Ház nem hiszitek el mi van vele: a kartámasznál szabályosan fekete már az olajtól. 120e Ft-ba került.
Tényleg ez nekik a vigyázunk mindenre?
Aztán. a balatoni nyaraló: ott van az, hogy pár napra vagy hónapokra jönnek.
1 hetes vendégek: vagy 5x telefonáltak, hogy ez elromlott. az letört. Ez elveszett..
Fú baz+!! Nem tudták kinyitni az ablakot, ezért mi csinálnak? mégtovább feszegetik. A velux műanyag fogantyús tetőablakának a fogantyúja persze, hogy letörik.
Egyszerűen MINDENT tökretesznek. Talán egyszer volt olyan, hogy csak egy pohár tört el, semmi más!
Hálistannak a lakásban úgy van a szerződés, hogy eredeti állapotára kell visszaállítaniuk mindent, ha bármi történik. Majd fizetni fognak. Jóóó sokat..
De most komolyan. Minden bérlő ilyen?
A nyaralóban a lépcső KORLÁTJA szakadt ki tőből, mert azt játszották a gyerekek, hogy nekifutnak és mellkassal és karral ráugranak. (fából van) vagyis csak volt. Természetesen fel se ajánlják, hogy kifizetik. Leléptek. Fel se veszik a telefont.
Lehet, hogy még csak 17 éves lány vagyok, de belelátok minden egyes bérlős részbe. Mindig ott vagyok kulcs átadáskor.
Egy tapasztalat és tanács::::
SOHA ne adjatok bérbe KISKORÚ gyerekes családnak!!! SOHA! akár 2 akár 17 éves a gyerekük SOOOHAAA!!!
Mi egyszer megszívtuk. Anyám mmég talán egy fél éve kiírta ide, hogy a lakásból nem tudják kirakni a kisgyereks családot, mert gyereket nem lehet kilakoltatni. mésfél évet sz*ptunk miattuk. Apám nem hagyta annyiban, teljesen lenullázta őket. Anyagilag életvitelileg stb. Megérdemelték. Ott élősködtek rajtunk. másfél évnyi bevételt buktunk abból a lakásból. Amúgy megjegyzem, hogy a szüleimnek csak az a két ingatlan a megélhetése. Egyik elveszik, akkor úgy kb picivel többet ekresnek, mint a minimálbér.fejenként. Nem túl jó az.
Pont a fentiek miatt nem szabad olcsón kiadni lakást vagy nyaralót.
Amióta megemeltem a duplájára a nyaralóm napi díját, azóta csak normálisak jönnek.
Ingatlanbefektetes csak akkor jo ha uzlethelyseg , garazs vagy muhely. Tehat olyan amiben nem laknak hanem mas celra hasznaljak.
A kilakoltatassal van a legnagyobb baj mert nagyon nehez ha nem akarnak menni es nem is fizetnek.
Masik a gyerekes csaladok mikor a gyerekek tonkrevagjak a lakast. Szonyeget leontik ketchuppal, eltornek nehany dolgot, stb
Uzlethelyseget, garazst nem gyerekek hasznaljak es nem is mulik senkinek sem a lakhatasa rajta.
Ismertem valkit aki ingatlanokkal foglalkozik. Az osszes ingatlana uzlethelyseg. Volt amit o alakitott at es muhelynek adta ki.
Mondta nekem hogy lakast kiadni rizikos.
Az uzlethelysegeit meg hosszu tavra veszik ki, evekig ott van a vallalkozas.
Hát a bérlőnek tök mindegy. Hoppá kettészakadt a lépcső? nem baj. ha nem tudják hol vagyok nem tudják behajtani.. Persze, hogy ez így megy.
Amúgy aki nem ismerné a sztorit, a gyerekes élősködőket végül úgy raktuk ki, hogy kihívtuk őket a lépcsőházba, mondván, hogy "feladtuk" maradjanak, más úgyis mindegy. Ekkor a pasim (ezermester a bolondja :D) kicserélte a zárat. nagyon egyszerű, csak egy nyitott ajtó kell hozzá. És ennyi. Az összes dolguk bennt maradt. laptop tévé, ruhák. Aztán megérkeztek a rendőrök és ők mentek a levesbe. Hogy miért? Mert ők "be akartak törni hozzánk és azt állították ,hogy az mind az övék ott bent". Hát bocsikaa. másfél évnyi lakbérből telik nekünk egy lakásnyi felszerelésre.
De most igazából tök mindegy, hogy ki mennyit fizet. Csak azt nem értem, hogy miért megy tönkre mindig minden? És tényleg olyan alap dolgok, mint a kinyitható ikeás kanapé-ágy. Megmutattuk nekik, mondták ,hogy jaa jóó. bonyolultabbnak hittük. Azán a vékony kb mm vastag zártszelvény ágyekret keresztbe meghajolva. (kuka az egész) mert kiderült, hogy a drága apuka ráült, hogy kinyíljon. Persze, hogy félbehajlik, ha félig kinyitott állásban van..
Meg az ablak.. Nem is tudok mit hozzáfűzni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!