Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tanácsok Bp-re költözésre?

Tanácsok Bp-re költözésre?

Figyelt kérdés

Pár hónapon belül Bp-re szeretnék költözni megyeszékhelyről. Nyilván nem egyből a belvárosba, és ahogy néztem 130-160 ezer körül vannak már bútorozott lakások.

Abban kérném a tanácsotokat, hogy mivel ez kapásból egy 400-600 ezer forintos kiadás az első hónapban (kb minden félretett pénzem rámenne), 100%-ig biztosra akarok menni, hogy nem vernek át. Szerződés, esetleg ingatlan iroda stb. Milyen tanácsokat tudnátok adni?

Köszi előre is a segítséget!

2020. jún. 1. 17:57
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
76%

Pedig van/volt. Nekem több ismerősöm is kihasználta, amikor Budapestre költözött vidékről.

Két éve még biztosan létezett, próbálj rákeresni. Vannak feltételei, azt hiszem akkor lehetett igényelni, ha aktív álláskereső valaki és olyan helyen tud elhelyezkedni, amihez szálláshely bérlése szükséges. Meg volt határozva egy minimális km a távolságra.

Én nem vettem igénybe anno, így sajnos a pontos részleteit nem tudom, de gondolom még mindig létező opció. A legjobb barátnőm élt vele, így a 140 ezer + rezsi helyett csak 40 + rezsit kellett fizetnie egy évig. A problémák ott kezdődtek, hogy számlát adó albit kellett találni.

2020. jún. 3. 07:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy aktív álláskereső?

Alapszabály, hogy munka nélkül nem költözünk bérleti lakásba.

Vagy ez egy kibúvó lenne a munkakerülők számára?

2020. jún. 3. 20:36
 13/19 anonim ***** válasza:
72%
11: Sajnos ez ma már úgy van, hogy ha megvan a lakás és a munka is, akkor lehet pályázni, de nem jár.
2020. jún. 4. 02:11
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

12 # Ez kinek az alapszabálya? Hol éljen az ember különben, ha nincs más lehetősége? :)

Nyilván nem jár alanyi jogon mindenkinek a támogatás (főleg nem a max összeg), én csak a saját ismerősi körömről tudok beszélni. Többnyire pályakezdőként kerültek fel Budapestre és aki megigényelte (4 személy biztosan), az meg is kapta. Náluk a legnehezebb menet a számlaképes albérlet megtalálása volt, amivel megéri igénybe venni a támogatást. Ugyanis legtöbben, ha meghallják, hogy számla kell, rögtön rádobnak a bérleti díjra jócskán.

2020. jún. 4. 08:59
 15/19 anonim ***** válasza:
27%

Értem, akkor itt van a kutya elásva. Inkább annak kéne adni a támogatást, akinek már van munkája és albérlete is. Kezdő lökésnek.

Meg egy évre biztos nem kéne adni, mert akkor ingyen él az illető segélyből. Borzasztó hogyan szórja itt az állam az adófizetők pénzét.

2020. jún. 4. 20:39
 16/19 anonim ***** válasza:
74%
Nem feltétlenül értek egyet. Szerintem jó lehetőség arra, hogy az ember távol az otthonától új életet tudjon kezdeni normálisan. Az más kérdés, hogy olyan is igényli, aki nem biztos, hogy feltétlenül rászorul, de így van ez minden más támogatásnál is.
2020. jún. 5. 12:52
 17/19 anonim ***** válasza:
23%
Azt nem értem életet kezdeni miért távol az otthontól kell. Egyetem vagy speciális képzés esetén még értem, de általánosságban nem.
2020. jún. 5. 21:24
 18/19 anonim ***** válasza:
53%

17: Azért mert nagy a munkanélküliség.

Aktív álláskereső azt jelenti: regisztrált munkanélküli.

És a Munkaügyi Hivatal így segíti az elhelyezkedést.

Nyilván ha annyi munkahely lenne, hogy mindenki otthon el tudna helyezkedni, nem találtak volna ki ilyen támogatást.

2020. jún. 6. 05:49
 19/19 anonim ***** válasza:
17%

Ezek a "támogatások" egy kalap szamócát sem érnek!

Sokakat kábítottak el Kelet-Magyarországról az "isteni" Győr-Sopron, Vas, stb. megyébe - ígérve lakbér-támogatást és fűt, fát meg mindent.

Aztán kiderült, hogy a fizetés közel sem annyi, az albérleti támogatás csak adható, a főbérlők nem adnak számlát (állítólag nem is kell!) , majd aki megkapta az albérletit, az sem örülhetett sokáig, mert megadóztatták, így az egészet a cégek az adó mértékével csökkentették, a Szabolcsiak, Borsodiak meg lenézett hulladékok voltak a "nagyszerű" nyugaton...

Szóval: az a barom, aki bármilyen kormányzati mesének bedől: az sem igaz, amit kérdeznek!

Most beindult egy "keresztszívás", nevezetesen: a Kelet-Magyarországiak most inkább Debrecen felé vették az irányt, átadva a helyüket "nyugatmagyarban" az ukrán vendégmunkásoknak...

No, hadd élvezzék egymást!

2020. jún. 7. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!