Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mikor kötelezhető a bérlő a...

Bucekpapa kérdése:

Mikor kötelezhető a bérlő a lakás kifejtésére?

Figyelt kérdés
A bérleti szerződés szerint a lakást kitakarítva kell átadni. Két éves használat után a fal két területen, az ágy és a számítógép asztal mellett kissé elkoszolódott. A tulaj szerint azt a részt vagy átfestjük, vagy ő festeti ki (az egész szobát) és a költségek egy részét levonja a kaucióból.

2020. máj. 30. 18:08
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem jogos elvárás, hogy vagy azt a részt, vagy a szobát kifestitek.
2020. máj. 30. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Ha van szerződésed, és abban ez szerepel, akkor kötelezhető vagy. A kitakarítás viszont nem festés.
2020. máj. 30. 18:17
 3/10 anonim ***** válasza:
66%
Nem jogos elvárás. Ha 2 évig van egy bérlő a lakásban, akkor annak megfelelő amortizációra kell számítani, az pedig a bérbeadó költsége. Ha 5 évig lettél volna ott, akkor újraparkettázást is elvárna? Ha meg 10, akkor egy teljes felújítást? Nem értem néha a bérbeadók fordított logikáját.
2020. máj. 30. 18:32
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem egyértelmü a dolog, ha csak normális használati kosz, akkor az nem a bérlö dolga, de ha komoly gondok vannak, akkor igen.
2020. máj. 30. 18:59
 5/10 A kérdező kommentje:

A szoba egyik sarkában penészes a fal... szerintem már csak ezért is ráférne egy alapos festés a szobára...sőt, az egész lakásra, hiszen a konyhában a szekrény mögött salétromos a lábazati...

A szobában lévő penészt tegnap a tulaj egy száraz ronggyal lesuvickokta...volt nincs...

2020. máj. 30. 19:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Azt írtad: a szerződés szerint "kitakarítva" kell átadnod.

Majd azt "koszos a fal"

Sztem ez egyértelmű. Ha koszos, takarítsd le a koszt. Ha ez csak újrafestéssel megoldható, akkor úgy.

2020. máj. 31. 08:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Jobban jársz ha kifested ugyanis pozíció előnyben van, te meg 20 ezer forintért nem fogsz bíróságra menni. Arról nem is beszélve, hogy ha te csinálod 5-6 ezer forintból meg van.
2020. máj. 31. 17:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy milyen kosz!

Bálunk a kapcsolók körül gyakran koszos lesz a fal, a gyerekek praclijától, az ágynál meg a férjem hajától, pedig nem egy koszos ember. Ezeket a helyeket egy szappanos vagy samponos szivaccsal kicsit megdörzsölöm, körbetörlöm és máris tiszta.

Próbáld először letakarítani, ahogy én javasoltam! Ha fehér a fal, akkor egy kis Domestost is bedobhatsz, ha színes, akkor marad a szappan vagy a sampon. Ha nem jön le, akkor még mindig maradhat a festés, mint rosszabbik opció.

2020. máj. 31. 20:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A szennyeződés egy részét tisztítószeres szivaccsal sikerült elhalványítani... tökéletes nem lett, de a tulaj elfogadta.

2020. jún. 1. 11:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Hála Istennek!

Jól is néznénk ki, ha a mai mosható falfestékek világában minden kis szennyeződésért festetni kellene!

2020. jún. 1. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!