Jogászok! Ha egy lakás adásvételi előszerződésében nem a vállalt ablak kerül beépítésre, perelhető a kivitelező? Kötelezhető arra, hogy azt építse be, amit ő is alá írt? Nincs még szigetelés, mázlim van.
Nem vagyok jogász.
Azt nem értem ebből, hogy egy lakás adásvételiben mit keres ablak beépítés.
Ettől függetlenül az ablak beépítésre és annak írásbeli szerződésére a jog vonatkozik. Amit nem a beépítési szerződés szerint teljesítenek az jogilag számonkérhető.
Gondolom tervezőasztalos beruházás.
Igen, első körben felszólítható a kivitelező a hibás teljesítés szerződésben rögzítettek szerinti orvoslására. Ha ez nem történik meg akkor jogi útra kell terelni az ügyet.
Én eddig háromszor vettem újépítést. Nekünk a szerződésben mindig úgy volt megfogalmazva (illetve a mellékletben, lényegtelen), hogy egy bizonyos típus (ablak, szaniter, stb.), vagy azzal minimum egyenértékű lehet a beépített típus. Persze ezt mindig az eladó fogalmazta meg ilyen formában...
Nekünk ebből sosem volt gondunk. Előfordult, hogy a szerződésben megfogalmazott típust már épp nem forgalmazták, ilyenkor általában 1 kategóriával drágább (és jobb) lett beépítve.
Itt tényleg csak az a kérdés, hogy az általad említett ablak elérhető-e, vagy olyan jellegű késedelemmel szerezhető be, ami komoly mértékben hátráltatja a kivitelezés befejezését. Ilyen esetben véleményem szerint eltérhet az előzőleg megadottaktól, azzal a kitétellel, hogy semmilyen formában nem érhet téged hátrány (ár, hőszigetelési értékek, stb. ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!