Kiköltözésnek számít, ha a kulcsot nem adja vissza?
Küldöldön dolgozom és kéthavonta járok haza. A járvány miatt sajnos kinn ragadtam, így rokont kértem meg, hogy nézzen rá a bérlőmre, mert elmaradt a fizetéssel. Ekkor derült ki, hogy már áprilisban se szó se beszéd elköltözött.
Felhívtam, hogy ezt mégis hogyan, mire még ő háborodott fel és kérte az egyhavi kauciót, amit természetesen megtagadtam, hiszen egy hónapos a felmondási idő és egyébként is kár okozott azzal, hogy nem tudtam időben a helyére keresni senkit.
A kérdésem, mivel most a kulcs visszatartásával próbál zsarolni, kiköltözésnek számít-e jogilag, ha már nem él ott életvitelszerűen, de nem adta a kulcsot vissza? Követelhetem rajta az egy hónapot?
Hagyd a francba! Az időd és az idegeid drágábbak, minthogy egy ilyen féreggel csatázz!
Az ajtón cserél zárat, akkor nem kell a régi kulcs miatt huzakodj vele, az 1 havi kauciót tudd be az elmaradt bérleti díjnak, ha egyéb károd nem származott.
Ha származott, akkor azt sajnos csak a veszteséglistán könyvelheted el, mert ettől te pénzt nem fogsz látni!
Nekem is voltak elveim, nagy harcos voltam. Egy nem teljesen ilyen, de hasonló ügyben elmentem a végsőkig,(bíróság, tettlegesség, stb) több év alatt.
Az eredmény: idegalapon inzulinos cukorbeteg lettem.
Nem érnek az elvek ennyit!
fel se mondta a szerződést, meg a kulcsot se adta vissza? Ez pedig mindkettő a feltétele, hogy kiköltözöttnek legyen tekinthető. Meg persze hogy elteljen a szerződés szerinti felmondási idő. Ha a szerződésben nincs ilyen rögzítve, akkor a hónap 15-ig lehet a következő hónap végével felmondani.
Én ehhez képest nagy kedvezményeket nem adnék, ha ő így járt el. Felszólítanám ajánlott levélben a fizetésre. Ha nem reagál, akkor én mondanék fel nem fizetés miatt, és behajtanám az elmaradt díjakat.
Így van, az állandó lakcímére küldj egy fizetési felszólítást közjegyző által.
Számold ki az adott hónap végéig a tartozását.
Ha nem fogadja el, akkor már bírósági ügy lesz belőle.
És behajtható lesz akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!