Miért van az, hogy a bérbeadók így megrémültek az áreséstől, amikor ezek csak spekuláns árak voltak?
Spekuláns volt a magyar ingatlan/albérlet piac. Nem más mint a képzelet szörnyszülöttjei voltak a régi árak. Nagyon messze és elrugaszkodva a magyar valóságtól, kizárólag a globális tőke hajtóerejére kalkulálva.
De ez a fajta bizonyos globális hajtóerő összeszarta magát, mondhatni izomgörcsöt kapott.
Miért hihetetlen egyeseknek az, hogy az ami eddig felemelte az albérletárakat most hogy kifulladt leereszti?
Mert ezek általában örökölt lakások, nyakukba szakadt a gazdagság, így dolgozniuk sem kellett, csak elvoltak mint a befőtt, szórhatták a pénzt.
A másik fele, hogy az ingatlanpiac még mindig nagy biznisz, és sokan kimondottan üzleti céllal vásároltak fel ingatlanokat, akár hogy külföldieknek adják ki bérbe. Most ugye ez megakadt, a szállodák forgalma is csökkent vagy be is zártak.
Persze kivétel van, és minden tiszteletem azoké, akik saját erőből tudtak felhúzni egy házt ill. lakásokat venni verejtékes munkával. Mondjuk általában nem is az ilyen dolgozó becsületes tulajdonosok háborognak most (minden tiszteletem az övéké!) hanem azok, akik eddig sem dolgoztak, szinte ingyen éltek a bérleti díjakból.
Egy olyan lakást, amit kiadásra tartanak fenn, ott számolni kell kb 5-10 évente egy TELJES felújítással, mert úgy lelakjak a kedves bérlők, tisztelet a kivételnek.
A mai időkben ez kb 3-4-5 millió forint, lakás méretétől függően.
A legtöbb tulaj adózik is utána, akármilyen hihetetlen.
Jó esetben a fele pénze megmarad, már örülhet.
Persze más tészta, ha valaki egy lelakottat akar kiadni aranyáron, adózás nélkül.
Bérbeadó vagyok és nem vagyok megrémülve.
Áresést nem tapasztaltam. Tisztességes lakást adok ki, tisztességes áron, sorban állás ment érte 2 hete.
De te Kérdező azt gondolsz és azt csinálsz amit akarsz, de a vágyaidat ne tényekként közöld, mert félrevezetsz másokat!
"ott számolni kell kb 5-10 évente egy TELJES felújítással, mert úgy lelakjak a kedves bérlők, tisztelet a kivételnek."
Mert ha nem kedves bérlő lakna ott, hanem kedves édesanyád térde kalácsa, akkor nem kéne újrafesteni soha? Nem kéne kicserélni ezt-azt? Nem romlana el a bojler? Nem kéne gázszerelőt hívni? Nem menne soha tönkre semmi? Nem kéne felújítani a fürdőszobát, hogy normálisan nézzen ki?
Olyan hisztit tudnak csinálni abból, hogy a köcsög szemét bérlő "lelakja" a lakást. Ha annyira rosszul jársz ezzel, akkor ne add ki, hanem add el, vagy nézegesd üresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!