Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lakáskiadással kapcsolatban...

Lakáskiadással kapcsolatban mik a (rossz) tapasztalaitok?

Figyelt kérdés
Mennyire érdemes felújítani mielőtt kiadom? Fűrészporos tapéta vagy a sima festett fal a jobb kiadásra?
2020. ápr. 20. 01:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hová pozicionálod a lakást. Annyira mindenképpen érdemes felújítani, hogy műszaki problémák miatt ne kelljen folyton intézkednie a lakónak és neked. A fűrészporos tapéta igénytelenebb, egyszerűbb javítani.
2020. ápr. 20. 12:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Annyira érdemes, amennyiért te laknál benne és amilyen embereket szeretnél bérlőnek. Értem ez alatt, hogy ne akarj egy putriba diplomás fiatal párt lakónak, mert oda úgysem mennek.

Van egy nehézfelfogású kollégám, akinek egy felújításra szoruló felesleges lakása volt, de ő nagyon ragaszkodott hozzá, hogy ő "piaci" áron adja ki. Magyarul jó drágán akart kiadni egy rossz állapotú lakást. Utána meg nekem panaszkodott, hogy csak ukrán vendégmunkások vennék ki (fél tucatnyian egyszerre), gyanús kínai vállalkozók meg cigányvajdák. Én meg hiába mondtam neki, hogy vegyen vissza az árból, akkor lesz több jelentkező, abból meg majd tud válogatni a normálisak közül is. Például egy kevésbé jó állapotú, de jó áron lévő lakást szívesen vesznek ki diákok is.

Tapétát biztos nem javasolnék. Azért ha az ember igényes, akkor időnként megejt egy tisztasági festést, újratapétázni pedig sokkal macerásabb.

2020. ápr. 20. 12:33
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
#2 tudod, mi az a fűrészporos tapéta?
2020. ápr. 20. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva nem. Mertem feltételezni, hogy tapéta, de ezek szerint nem.
2020. ápr. 20. 13:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
De, tapéta. De festhető (sőt, le is kell festeni).
2020. ápr. 20. 14:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Legalább egy tisztasági festés és max 5 éves bútorok. Működő gépek, elektromos és vízhálózat. Nálam fűrészporos tapéta volt 8 évig, 3 évente csináltunk egy tisztasági festést, a mostani albérlő leszedte és újrafestette. Ő is jól járt és én is. Ha korrekt vagy, szerződést raksz az albérlő elé mielőtt lefoglalózná, belemegy a közjegyzős nyilatkozatba, szimpatikus, akkor eddigi tapasztalataim alapján nem lesz vele nagy gond. Évi 100 000 állagmegóvási összeggel számolok, ha elromlik valami vagy szerelő kell, ebből simán kijön ha jó állapotú a lakás. Állatot mégegyszer nem engednék, mert hiába volt ketrecben, újra kellett festeni utána.
2020. ápr. 20. 18:38
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp érdemes felújítani a kiadásra szánt lakást. Olyan állapotú lakást adj ki, amibe te is szívesen beköltöznél. A jó állapotú lakás normális gondolkodású bérlőket fog hozni. A rossz állapotú,lerobbant putriktól menekülnek a normálisabbak. A 2-esnek igaza van, a tulaj ne csodálkozzon, ha a putris, lerobbant lakásába cigányvajdák és ukran vendégmunkások jelentkeznek bérlőnek. És a nagymama-bútorokat sem sezeretik. Ha nincs pénzed be bútorozni viszonylag új bútorokkal, akkor inkább add ki bútorozatlanul. Sztem a festés praktikusabb, mert könnyebben javítható. Ha egy bérlő felfúr valahova egy polcot, de 3 év múlva lelép és viszi magával a polcot, akkor egyszerűen legletteli a helyét az ember és lefesti. Meg a fűrészporos tapéta sem festhető végtelenségig. És sztem már elég ódivatú is.
2020. ápr. 21. 06:54
 8/9 anonim ***** válasza:
Bérlőként én pl tök szeretem, hogy ilyen festhető tapétás az albérletünk. Őszintén, anno nem is néztem, hogy milyen (nem is tudtam, mit jelent ez a tapéta) csak hogy frissen van festve, de használatban szeretem. Valamennyire mosható is így a fal, ami hasznos szerintem, meg én pl szeretek évszaknak megfelelően díszíteni, erre fel lehet nyomni a gyurmaragasztót anélkül, hogy nyomot hagyna (sima festésnél viszont csúnyán lekapja, ha hosszabb ideig van fent).
2020. ápr. 21. 08:54
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem hozzászólok jól összefoglalták.

Igényes lakás = igényes albérlők (persze ugyanúgy jelentkezni fognak nem igényes emberek is, de jobban tudsz válogatni)

Tisztasági festés és új bútorok nagyon sokat dobnak az összképen, de érdemes a gépészetet is rendbe tenni, hogy ne legyen később probléma. (bojler, sütő, hűtő, kazán stb.) A bérlők sem szeretik ha folyton javítani kell valamit a lakásban és állandóan várni kell a szerelőt vagy nem tudják használni az adott dolgot mert elromlott.

2 havi kauciót szerintem a jelenlegi helyzetben is kérj el, plusz az első havi lakbért előre. Ezenkívül közjegyző előtt írjátok alá a szerződést. Kérhetsz befogadói nyilatkozatot is a bérlőktől. Ha egészen biztosra szeretnél menni, akkor akár munkáltatói igazolást is kérhetsz.

2020. ápr. 21. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!