Lakáskiadással kapcsolatban mik a (rossz) tapasztalaitok?
Annyira érdemes, amennyiért te laknál benne és amilyen embereket szeretnél bérlőnek. Értem ez alatt, hogy ne akarj egy putriba diplomás fiatal párt lakónak, mert oda úgysem mennek.
Van egy nehézfelfogású kollégám, akinek egy felújításra szoruló felesleges lakása volt, de ő nagyon ragaszkodott hozzá, hogy ő "piaci" áron adja ki. Magyarul jó drágán akart kiadni egy rossz állapotú lakást. Utána meg nekem panaszkodott, hogy csak ukrán vendégmunkások vennék ki (fél tucatnyian egyszerre), gyanús kínai vállalkozók meg cigányvajdák. Én meg hiába mondtam neki, hogy vegyen vissza az árból, akkor lesz több jelentkező, abból meg majd tud válogatni a normálisak közül is. Például egy kevésbé jó állapotú, de jó áron lévő lakást szívesen vesznek ki diákok is.
Tapétát biztos nem javasolnék. Azért ha az ember igényes, akkor időnként megejt egy tisztasági festést, újratapétázni pedig sokkal macerásabb.
Az előttem hozzászólok jól összefoglalták.
Igényes lakás = igényes albérlők (persze ugyanúgy jelentkezni fognak nem igényes emberek is, de jobban tudsz válogatni)
Tisztasági festés és új bútorok nagyon sokat dobnak az összképen, de érdemes a gépészetet is rendbe tenni, hogy ne legyen később probléma. (bojler, sütő, hűtő, kazán stb.) A bérlők sem szeretik ha folyton javítani kell valamit a lakásban és állandóan várni kell a szerelőt vagy nem tudják használni az adott dolgot mert elromlott.
2 havi kauciót szerintem a jelenlegi helyzetben is kérj el, plusz az első havi lakbért előre. Ezenkívül közjegyző előtt írjátok alá a szerződést. Kérhetsz befogadói nyilatkozatot is a bérlőktől. Ha egészen biztosra szeretnél menni, akkor akár munkáltatói igazolást is kérhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!