A ti főbérlőtök enged valamennyit a lakbérből a vírus miatt?
Ez nem szociális intézmény.
Van egy szerződés, amit mindketten aláírtatok.
Senki nem kényszerített, saját akaratadból írtál alá.
Ha veszel egy autót, és fél év múlva elveszíted a munkád, akkor visszaviszed az eladónak hogy adja vissza a pénzed, mert megváltozott az anyagi helyzeted?
Utolsó, ez igaz. Viszont a szerződésben nyilván van kitétel ami a bérlemény felmondásáról szól. Pl 1 hónap felmondási idő.
A bérlőnek van ütőkártyája: jogában áll felmondani. Ha a bérleti díj jelen körülmények között magas, akkor élhet ezzel a jogával és az káros lehet a bérbeadónak is, épp ezért elvárható viselkedés lenne a bérbeadó részéről mérlegelni a helyzetet és esetleg csökkenteni a bérleti díjat, ha az valóban magas a jelen körülményke között, nem gondolod?
Lehetséges, de ha nem változott az anyagi helyzete, akkor nem jogos.
Csak azért mert pár paragép levitte az árakat.
Ami pár hónap múlva ugyanúgy vissza fog állni.
Amikor felújítottam a lakást, és egyedül hordtam fel-le az anyagot, mert egyik bohóc sem akart dolgozni amikor kiderült hogy nem csak a farkukat kell valami egész nap, akkor most ezek az emberek sokallják a bérleti díjat.
És persze már szart pucolni is elmennének azok, akik előtte nevettek az 1500 ft-os óradíjon.
Hja, az éhség nagy úr!
"Lehetséges, de ha nem változott az anyagi helyzete, akkor nem jogos."
Teljesen mindegy az anyagi helyzete, ha a piaci körülmények változnak. Ha máshol 20%-kal olcsóbban tudna bérelni, akkor a bérbeadónak érdemes lenne mérlegelni a bérleti díj csökkentést, amennyiben nem akarja elveszíteni a bérlőjét.
"Nem azzal van a gond, hanem azzal, hogy meg sem kérdezte, hogy mi van a munkahelyemmel."
Miért? Ki ő, az anyád, hogy érdeklődjön??
Vagy elvárod, hogy a teszkóban is megkérdezzék??!
Bárki bármit is károg, én 150 ezerről aludtam le 70 ezerre a bérleti díjat a vírus és a válság miatt. És zokszó nélkül belement, mert úgysem találna más bérlőt.
Szóval aki még mindig a régi árakat fizeti, az meg is érdemli, hogy megkopasszák. Akár elvesztette az állását akár nem. Az albérletárak most beszakadtak, ennyi. Ugyanúgy ahogy meg régen felmentek a külföldi turizmus és airbnb miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!