Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha nem adom vissza a kulcsot,...

Ha nem adom vissza a kulcsot, azzal rávehetem, hogy adja vissza a kauciót?

Figyelt kérdés

Járvány, home office miatt nem érte meg fenntartanom az albérletet, ezért hónap vége előtt egy héttel felmondtam. Két havi kaució van a tulajnál, ebből az egyik hónapot mondtam, hogy lelakom (hiába, hogy már ki is költöztem, ez a fair), a másikat adja vissza. Erre húzni kezdte a száját, hogy majd ha találok magam helyett mást.

Nos ez szerintem nem így műküdik, ezért magammal hoztam a kulcsot, amiből másoltatni nem lehet, mert egy elég speckó zár van felszerelve. Rajtam kívül 2 másik ember lakik még ott, tehát nem lenne egyszerű cserélni.

Ezzel rávehetem vajon, hogy adja vissza hónap végén a pénzemet? Mert csicskáztatni nem fog, hogy befenyít és még én keressek neki lakót. Szerződés van, de azzal törölhetem én is ő is, nincs közjegyző, se tanú se rendesen megírva.

2020. ápr. 1. 00:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
32%

A bíróság csak a szerződést nézi.

Amit te felrúgtál.

Kérheti a tulaj a fennmaradó 5 hónapot kamatokkal, plusz te fizeted a per költséget is.

Nem biztos hogy jól járnál...

2020. ápr. 2. 00:17
 22/26 anonim ***** válasza:
27%

Na állj! Kezdhetted volna ezzel, hogy nincs írott szerződés, határozott bérleti idővel, csak szóbeli megállapodás. Gondolom ez esetben arról sem szól a fáma, hogy neked 1 évig ott kéne laknod, mielőtt felmondasz.

Ilyen esetben felmondhatsz, 1 hónap felmondási időt a leírás alapján vélhetően adtál is, tehát vissza kéne kapnod a kauciót. Ha nagyon köti az ebet a karóhoz, akkor ilyen ilyen esetben ezt lopásként kezelném. Ha lenne türelmem és pénzem a dologhoz, akkor menne a feljelentés (NAV irányában mindenképp!), ha nem, akkor meg jobb híján "levásárolnám" a lakásból azt az összeget, aztán futkosson (eredménytelenül) a rendőrségre ő.

Persze jobb lenne nem hagyni eddig fajulni a dolgot, és inkább keress magad helyett egy bérlőt. Írd ki facebookon pár csoportba képeket mellékelve, hogy kiadó ez a szoba xy összegért és kész.

2020. ápr. 2. 00:57
 23/26 anonim ***** válasza:
0%

"A bíróság csak a szerződést nézi.

Amit te felrúgtál."

Írta, hogy nincs szerződés...

2020. ápr. 2. 00:58
 24/26 anonim ***** válasza:
80%
28, az eredeti kérdést idézve: "szerződés van". Csak a kérdező ezt nem érzi magára kötelező érvényűnek, ezért lett a válaszok során ledegradálva (nem közjegyzői - nincs jól fogalmazva - kaucióátadás - ja csak boríték), hogy továbbra is neki legyen igaza.
2020. ápr. 2. 02:46
 25/26 anonim ***** válasza:
25%
Megtarthatod a kulcsot de az felelőséggel is jár, nehogy nálad kopogtasson a rendőrség olyasmiért amit nem te követtél el.
2020. ápr. 2. 09:43
 26/26 anonim ***** válasza:
67%
A kulcs visszatartásával csak rosszabbul járhatsz. Amíg nem adod vissza a kulcsot (tkp. nem adod vissza a lakást), addig akár lakáshasználati díjat is fizetned kell, még akkor is, ha jogszerűen megszűnt a bérleti szerződés. Ez utóbbit nem tudjuk eldönteni, mert nem láttuk a szerződésedet.
2020. ápr. 2. 17:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!