Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ha nem adom vissza a kulcsot,...

Ha nem adom vissza a kulcsot, azzal rávehetem, hogy adja vissza a kauciót?

Figyelt kérdés

Járvány, home office miatt nem érte meg fenntartanom az albérletet, ezért hónap vége előtt egy héttel felmondtam. Két havi kaució van a tulajnál, ebből az egyik hónapot mondtam, hogy lelakom (hiába, hogy már ki is költöztem, ez a fair), a másikat adja vissza. Erre húzni kezdte a száját, hogy majd ha találok magam helyett mást.

Nos ez szerintem nem így műküdik, ezért magammal hoztam a kulcsot, amiből másoltatni nem lehet, mert egy elég speckó zár van felszerelve. Rajtam kívül 2 másik ember lakik még ott, tehát nem lenne egyszerű cserélni.

Ezzel rávehetem vajon, hogy adja vissza hónap végén a pénzemet? Mert csicskáztatni nem fog, hogy befenyít és még én keressek neki lakót. Szerződés van, de azzal törölhetem én is ő is, nincs közjegyző, se tanú se rendesen megírva.

2020. ápr. 1. 00:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
83%
Idő előtt felmondtad a szerződést, ha volt egyáltalán, mit vársz... Ha normális bérlőről lenne szó, en amúgy simán visszadnám neki, de gyanítom neki is előadtad hepciáskdova a "janit", aki a kulccsal zsarolja, - amúgy ez elég nagy idiótaság részedről, és le is járatod magad - még szép, hogy kiszúr veled. Egyszerűen csak normálisan kellett volna viselkedni, cseszheted a pénzed, a kb 50 ezer forintot, ami manapság szinte semmit sem ér.
2020. ápr. 1. 14:04
 12/26 anonim ***** válasza:
75%
Benne van a szerződésben, hogy 7 hónapnál hosszabb HATÁROZOTT idejű a szerződés? Ha nincs, akkor vissza kellene kapnod a kauciót. Ha benne van, akkor elvileg nem kéne, de szerintem korrekt a bérbeadó részéről az az ajánlat, hogy visszaadja, ha hozol magad helyett más lakót. Ha nem horror áron hirdetett putriról van szó, akkor azért nem lehetetlen feladat találni egy másik lakót.
2020. ápr. 1. 17:41
 13/26 A kérdező kommentje:

El vagytok tévedve.

NEM arra irányult a kérdésem, hogy jogilag mi helyes és mi nem. Eleve az ottlakásom feketén volt, tehát a becstelenséget sem én kezdem, ő károsítja meg a magyar államot.

A kérdésem az, hogy a kulcs vissza nem adása mennyire gyakorlohat rá nyomást, hogy ne tolvajkodja el a pénzem. De a felháborodásból már ki is tűnik, hogy jó úton járok, mivel ide szinte kizárólag bérbeadók írogatnak :D.

Köszi

2020. ápr. 1. 22:02
 14/26 anonim ***** válasza:
87%
Annak, hogy adózik-e a bérbeadás jövedelméből, semmi köze a te szerződésedhez. Megszegted a szerződést. Nem jár vissza a kaució, ha visszaadod a kulcsot, ha nem. Fogadd el. Ja, és nem vagyok bérbeadó.
2020. ápr. 1. 22:05
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Feketén vagy ott? Volt szerződés? Volt. Innentől nem feketén vagy.

Az hogy ő hogy adózik belőle, nem kapcsolódik ahhoz, hogy "feketén" vagy-e.

Ha nagyon haragszol rá, mert nem adja vissza a pénzedet, akkor a NAV-nál lehet NÉVVEL feljelentést tenni, kötelekesek kivizsgálni. Név nélküli bejelentésekkel nem kötelező foglalkozniuk.

2020. ápr. 1. 22:55
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ő eltolvajkodja a te pénzed? Te azt a pénzt nem fogod látni főleg ha a kulcsát el is viszed.
2020. ápr. 1. 23:01
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Na akkor én is leírom még egyszer kedves értelmi fogyatékos kérdező. Nem fogod látni a szaros pénzed mert azt fogja mondani, hogy oké akkor dugd fel a kulcsot a seggedbe, a pénzt akkor se adom vissza.
2020. ápr. 1. 23:31
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdésem az, hogy a kulcs vissza nem adása mennyire gyakorlohat rá nyomást?"

Hát semennyire. Az egyik korai válaszoló leírta, hogy jóval kevesebbe kerül egy fullos zár cseréje, mint a te kauciód. Elkönyvel hülyének, azután lecserélteti a zárat, és legközelebb jobban megnezi, kinek adja ki a szobát.

2020. ápr. 1. 23:46
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
"A legkisebb dolog lesz miután nála van egy kisebb vagyon, hogy nem adtam még vissza kulcsot." Na látod, meg is válaszoltad magad a kérdést, nem is vagy olyan butuska.
2020. ápr. 1. 23:49
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg te kérdeztél minket de ha te ilyen rohadt okoska vagy akkor felesleges volt kiírni a kérdésed. Mindenre választ kaptál csak nem olyat ami neked tetszik. Ez van. Ennyike.
2020. ápr. 1. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!