Egy kisebb városban egy egyszobás lakás albérleti költsége és rezsije mennyben van havonta?
A rezsi szerintem ugyanannyi országon belül. Hogy mennyit fogyasztasz, az függhet az adott lakástól. Pl egy leszigetelt, új nyílászárókkal rendelkező, energiatakarékos vagy akár napelemezett családi házban más lesz a fogyasztásod, mintha ezek nem lennének meg.
Panel esetén előfordulhat, hogy fűtened sem kell, mert a szomszédok csapatják folyamatosan.
Olyan is van, ahol nem te szabályzod mikor menjen.
Nehéz fix rezsit mondani láthatatlanban.
Azt sem tudjuk miket használsz és mennyit.
A bérleti díj meg fent van pl jófogáson ha rákeresel adott városra.
Sok helyen nagyon nehéz kiadót keresni, egyszerűen nincs..
Másik probléma, hogy lehet kevesebb a bérleti díj, de munkahely is kevesebb van és rosszabbul fizetnek.
Én egy tizenezres kivárosban mérnökként minimálbért kerestem. Budapesten és környékén ezzel a vegzetseggel ezerszer jobban megbecsültek volna. Nem feltétlenül éri meg jobban vidéken élni. Ha megfigyeled, rengetegen költöznek vidékről a fővárosba. Visszafelé ez ritkán van.
Én inkább saját ingatlan párti vagyok. Akár 20% önerő is elég lehet és a hitel sokszor kevesebb, mint az albérlet. Tudom, hogy nehéz, de az albérlet mindenhol kidobott pénz lesz.
"Akár 20% önerő is elég lehet és a hitel sokszor kevesebb, mint az albérlet. Tudom, hogy nehéz, de az albérlet mindenhol kidobott pénz lesz."
Ez mondjuk óriási tévedés. Nagyon sok olyan eset van amikor az albérlet sokkal jobban megéri.
A kérdésre már válaszoltak, én csak erre reagálnék:
Nagyon sok olyan eset van amikor az albérlet sokkal jobban megéri.
Rövid távon van pár előnye.
Hosszú távon viszont valóban kidobott pénz többnyire, ennek az ellenkezőjét meg egy alberletrajongo sem tudta bizonyitani.
köszönöm a válaszokat.
Most még annyit se tudok mint amikor kiírtam a kérdést.
Pl Miskolc:
60.000+rezsi belvárosban berendezve de persze van 90.000+rezsiert is.
Rezsi Miskolcon
Gaz: 2 havonta 7000 forint
Víz 2 havonta 14-15.000
Villany havi 15.000
Internet 8000 (UPc)
Közös költség 6000 de nekünk saját házunk van. Debrecenben kB dupla ár mint Pesten kB
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!